Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 3 oktober 2021

Idag ska jag vara med när en digital "bokklubb",

 direkt från Feelgoodfredag, diskuterar min senaste bok.

Förra gången jag var med om något liknande var i Malmö för tre år sedan och jag har ett svagt minne av att jag då sa "aldrig mer." 

Jag tyckte att det var rätt jobbig att lyssna på de sågningar som kom, faktiskt. En del var till och med rätt elaka. Det var som om jag inte fanns i rummet, och det funkar inte riktigt för mig. 

Nytt försök idag, alltså, och jag hoppas såklart att gruppen har gillat och om de inte har gjort det, säger det på ett konstruktivt sätt.

Jag vill förstås ALLTD få recensioner som i gårdagens GP:

"Hellbergs hotell är en plats där gästerna håller sig i bakgrunden; här är det slitet med att driva företaget och samtidigt få ihop resten av tillvaron som är i fokus. Och det är en berättelse som konsekvent handlar om kvinnorna och utmaningarna de möter i livets olika faser men också om hur de påverkas av rådande tidsanda. Emma och Elinor är urkrafterna som tillsammans har jobbat sig uppåt och framåt och levt sitt liv med Flanagans. Nu har döttrarna tagit över och Frankie är den som stannat på hotellet medan systern Billie prövar lyckan i Hollywood.

Det är lyxigt att befinna sig på Flanagans. Inte bara för den härliga hotellmiljön som verkligen doftar London, utan främst för att detta är ett universum där det kvinnliga perspektivet får råda i stort och smått – utan att männen blir ointressanta. Genom glädje och inte så lite sorg lever hela tiden ett hopp om ett lyckligt slut"

Så fint. Jag blev väldigt glad!


Andra halvan av dagen ska jag fortsätta läsa igenom manus eftersom jag satte en lös punkt igår. Slutet kommer jag att jobba med senare, men jag är där jag ska vara i alla fall. Det är mest en fråga om hur det ska skrivas.

Jag har kontrakt på en trilogi, men om det blir det eller inte, vet jag i nuläget inget om. En tvåa är jag rätt säker på, men om första skulle floppa är det inte så kul att skriva en trea.

Fördelen är att böckerna är helt fristående, för även om de handlar om Hellbergare så hänger de inte ihop mer än så. 

Nu ska jag ÅTERIGEN smörja in mina händer, de som var så himla fina när jag lämnade Rhodos. Nu växer eksemet snabbt på sig igen, trots smörj och oparfymerad oljetvål. Det viktiga är att hålla det mjukt, för som ni ser på bilden så kommer det här att bli en spricka om jag inte gör det. Det här är mitt långfinger, och fläcken kom under sommaren. 



Jag ska göra ett bildcollage till läkaren jag ska till på onsdag. Jag har fotat allt så att man kan se hur det såg ut från början. 

Det var det. Nu kaffe innan bokklubbsprat. Tjohej!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hoppas det var roligare idag!

Åsa Hellberg sa...

Japp, superkul!