Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 28 december 2021

Jag måste ställa om tiden i kroppen, så idag gick jag upp kl 8

 trots att jag säkert var vaken till en bit över ett i natt. Sju timmar är alldeles för lite, men det är så jag måste göra för att få ordning. Nu är jag så trött att jag är svimfärdig!

Idag har jag i alla fall jobbat, även om det säkert är ett kapitel jag måste fundera på och skriva om. 

Och sedan har jag bokat en ny tid på hudmottagningen eftersom mina eksem sprider ut sig alltmer. Det är som om huden lossnar. Idag började det klia på handen och då insåg jag att jag har smörjt mig så mycket att det ligger liksom lager på händerna. Alltså tvättade jag noga och smörjde in med EN kräm ETT lager. Det känns smutsigt med lager på lager.

Jag fick en hudtid om TVÅ månader. Så tröttsamt. 

Nu blir det EKSEMBILDER, bläddra förbi om du är äckelmagad. 


Min tumme och som ni ser så växer det ned i handflatan

Här är andra tummen, och den fläcken växte fort
Mitt långfinger är inte heller så kul, inte toppen på pekfingret heller. Sedan ser det ut som om det kommer fläckar i handen. Sedan har jag något eksemliknande på alla knogar på vänsterhanden. Och så dammsög jag min säng. Alltså, på riktigt,  HERREGUD vad damm det var på gaveln och runt sängen.

Jag måste nog ta bort den stora mattan ändå. Den bidrar nog, den fyller ju nästan hela golvytan 2 ggr 2 meter. 

Det blir lättare att städa och att tvätta golv om jag istället bara har mina fårskinn. Mattor måste jag ha för att 1. Det är inte fint utan. 2. Golven är iskalla pga ingen värme i elementen. Inte någonstans i hela lägenheten (= 2 st, ett i sovrummet och ett i det kombinerade köket/vardagsrummet.

Det har det inte varit någon gång i år, och det som elementmänniskan från Familjebostäder gjorde för några veckor sedan hjälpte inte ett dugg. Tur att Jonathan var här under julen när det var som kallast och spred lite kroppsvärme. 

Typ så. Nu ska jag äta en knäckemacka och dricka kaffe. Tjohej. 

Inga kommentarer: