Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 13 december 2021

Min måndag var superplanerad.

 Jag skulle lämna bilen på tvätt strax innan 10, träna fram till 11 då jag skulle hämta bilen igen. Men träningen blev inställd så nu måste jag hitta på något annat i en timma. Mina julklappar är klara så vad jag ska GÖRA i Farsta centrum vet jag inte. Jag får väl promenera på ett eller annat sätt. 

Idag är också redigeringsstart. Egentligen omgång ett. Visserligen gjorde jag en egen redigering nyss men det är den första feedbackledda kan man väl säga. Jag har fem veckor på mig och det ska nog gå, hoppas jag. 

Jag lutar mig mot min erfarenhet. Det är ju faktiskt så att jag inte längre kan kalla mig nybörjare, även om det emellanåt kan kännas så. Nästa år firar Sonja 10 år som bok och bara ett par år senare gjorde jag det här mer eller mindre på heltid. Varje dag är jag lika tacksam för det. Att få fortsätta utvecklas som författare, även om feedbacken oftast är densamma: utveckla, mer mer mer av samma sak egentligen. Det är en balansgång mellan att låta läsaren lägga till själv och tala om hur läsaren ska tolka texten. Svårt, men roligt. Jag är lite för mycket förtjust i den öppna fria tolkningen och behöver ge läsaren mer. 

Men min egen utveckling ligger väl snarare i att berätta olika typer av historier. Vissa glada lättsamma, andra lite mer dramatiska och en tredje variant är ju den jag skriver nu, där basen redan finns. Jag skulle gärna skriva en deckare för att se om jag klarar av det, men i så fall gör jag det vid sidan om min ordinarie "produktion". 

JAJA.

Måndag, bra dag så här långt. Jag har sett lucia på TV, en så fin tradition alldeles för mig själv, och tränar gör jag på onsdag och fredag istället.  Superfin morgon hos mig!

Nu biltvätt. Tjohej.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vilket fint väder! Här har det varit mörkt hela dagen. Det töar och är fruktansvärt på vägarna. Glad Lucia!

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma i efterskott! Ja, ni har ju fått så himla mycket snö!
Här låg det kvar på trottarerna i förorten, såg jag när jag körde bil i måndags, men nu kan det inte ens finnas kvar där efter tö-dagarna som har varit.