Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 3 december 2021

Lägenheten jag tittade på var FABOULOUS,

 men jag tackade ändå nej. Jag känner inte att jag hinner eller riktigt har råd just nu. Det kommer att kosta att flytta, rätt mycket till och med, och då måste jag börja välja bort det som är viktigt för mig, som en ny bil. Jag vill ha råd att göra det så som jag vill ha det, tapetsera måla etc. Jag skulle behöva ny spis, ett badkar och garageplats. Återställa lägenheten här (jag har ju flyttat garderober som man inte får flytta), för att inte tala om själva flytten som ju också kostar, samtidigt som jag vill åka till New York med min familj – och inte har en aning om hur min ekonomi ser ut nästa år. 

Med det sagt: Jag har aldrig sett en sådan utsikt förut, från varje fönster bredde Mälaren ut sig. Det ligger låga hus framför men eftersom det här ligger på en höjd och lägenheten jag tittade på var på våning 9, så ser man bara husen längs framme vid vattnet om man går fram till balkongkanten och det gör man inte om det inte behövs, kan jag säga. Så kanske en annan gång. Det var galet fint. 

Jaja, det känns gott i magen att ha tagit det beslutet. När jag hoppade av hade jag plats fyra, så det är ju faktisk möjligt att jag ändå inte hade fått den.

Nu ska jag äta frukost, duscha och sedan ta mig till stan till vårt julbord som serveras på Norra Latin klockan 12. Tjohej!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så synd, men känns det rätt i magen var det säkert rätt beslut!
Och ja, galet mycket snö och mer ska det komma i eftermiddag och natt.

Åsa Hellberg sa...

Jösses!!