Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 28 juni 2022

Det har inte varit många knops framfart i Fjällbacka idag.

 Jag är helt dagvill, men vi landade i morse halv fem efter en skumpig flygresa, och jag tror att jag var hemma i Fjällbacka någon gång vid halv åtta. Sedan sov jag lika skumpigt (det sätter sig liksom sjögång i kroppen) till typ halv tolv, pallrade mig upp ur bäddsoffan, dit jag hade flyttat min madrass, och sedan tog jag min Dramaten och gick och handlade. 

Men blev sur när jag kom hem, för flera grejer jag köpt var utgångsdatum IDAG. Som kycklingen, till exempel. Nu måste jag frysa den, och jag gillar inte fryst kyckling. Sedan köpte jag kvarg (som jag bara kan gilla om jag blandar den med yoghurt) och den var också sista datum idag. 

Men då vet jag att jag måste kolla bättre när jag handlar här på Coop. Det troliga är jag nog kommer att storhandla i sommar istället för att dutta med smågrejer, och då kommer jag nog att göra det i en av de större butikerna i Tanum, två mil bort. 

Idag kollade jag också hur mormor och morfar har det på kyrkogården, och där ska jag fylla på med lite blommor när jag kommer tillbaka på fredag. Mamma brukar ju sköta det där, men jag bor typ 200 meter från kyrkogården och det är en lagom liten plantering för mig. 

Sedan har jag mejlat kyrkogårdsförvaltningen om att jag vill att de tvättar gravstenen. Jag gjorde ju det med morfars fastrars gravar för ett par år sedan, och det blev så himla fint.

I morgon drar jag till Stockholm, där det tydligen ska vara väldigt varmt. Jag hoppas verkligen att mina blommor har överlevt! Nu tar jag med dem hit. Dem och cykeln. På torsdag ska Jonathan, Linnea och jag äta middag och gå på bio, så himla mysigt, och sedan åker jag tillbaka till Fjällbacka igen på fredag och stannar hela juli ut. 

Nästa gång jag kommer hit nästa gång efter sommaren är nog vid bokmässan. Någon vecka efter har jag ett par grejer att göra här, så det passar ju helt perfekt att landa här någon vecka när jag ändå är i närheten. 

I höst sedan är jag med på två stora Bokaftnar: i Kalmar och i Växjö. Jag ska också till något bibliotek, till Västervik och bokhandeln och lite sånt kul. 

Nu Sanna och Allsång, sen ska jag SOVA!