Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 10 juni 2022

Det tog 2,5 timma till Arlanda idag.

 Det fanns ingenstans där det inte var köer. Här körde jag på Söder Mälarstrand. Det gör jag aldrig annars.


Till sist åkte jag en bakväg över Vallentuna, där det var noll trafik efter Täby, men där GPS.en nog ledde mig lite fel. Jag ska kolla nu hur jag borde ha kört. Näst intill grusvägar. 

Men jag hann, och jag fick en mysig pratstund med Jonathan och Linnea som båda slänger sig över jobb här hemma nu. Vi ska ses igen i slutet av juni när jag hämtar cykeln, men jag undrar om de kommer till Fjällbacka i sommar. Det är tveksamt. 

Jag började korrläsa idag, och tycker som vanligt att det är urkasst. Det gör jag alltid i korret. Då vill jag skriva om allt, tycker synd om inläsaren som väl aldrig kan få styr på en sådan dålig bok och vill gå och gömma mig av skam. 

Men jag har varit där tidigare så jag vet ju att det är så jag gör varje gång. Jag har mycket större tilltro till manuset tidigare i processen. Det är då jag har hybris en stund, det har jag VERKLIGEN inte nu. 

Jag kommer att behöva korrläsa 55 sidor per dag på Cypern, för manuset/den nu satta boken, är på 360 sidor. Om jag inte tar ytterligare 30 på söndag, då återstår 300 = 50/dag. Samma sak vända två. 

Sedan pratade Teresa och jag om nästa bok idag, och hon är galet peppande och bra, så nu känns det otroligt roligt att börja jobba med den. Men det dröjer ju ytterligare 20 dagar innan jag tar tag i den i Fjällbacka. 

I morgon åker jag om inte supertidigt så i alla fall hyfsat tidigt. I Fjällbacka har jag massor att packa upp, jag ska måla tånaglar och färga ögonbryn, så i morgon när jag kommer fram ska jag bara ägna mig åt sådana hemmamyssaker. Hänga upp kläder, packa om väskor, se till att det som återstår att packa i Cypernresväskan inte glöms bort. Jag måste handla lite fil och sånt flytande också. Soppa har jag med mig, min mixer också. 

På söndag kväll ska jag sova hos mamma eftersom vi åker på natten/tidig morgon, till Landvetter där incheckningen öppnar 05.50.  Bilresan tar 1 timma och 40 minuter. Så med lite marginal åker vi väl halv fyra typ. 

Det är vidrigt tidigt, men har ju funkat tidigare. Hem är det en nattflygning och vi landar inte förrän 4.30. Och avgång från Larnaca är lokal tid (en timma senare än Sverige) typ 01.30. Vidrigt det med, men så är det och det är bara att tugga i sig såklart. Jag ska försöka få behålla lägenheten fram till 18 eller 19, men det är inte säkert att det går även om man betalar de 50 euro, eller vad nu brukar kosta. 

JAJA. Det behöver jag inte tänka på nu, en sak i taget. 

Tjohoo, vi säger väl så, en så här långt en riktigt bra dag.

2 kommentarer: