Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 12 juni 2022

Det är tyst i Fjällbacka.

 I alla fall i mitt hus. Hoppas det håller i sig. Alltså lite peppar peppar på det. 

Jag har packat om, ska äta lite soppa, och sedan åka till mamma för övernattning i några timmar. Vi ska upp vid två igen, så särkilt mycket övernattning är det ju inte. 

Lite kaffe i natt så ska väl bilresan till Landvetter gå tippetopp hoppas jag. Det ska inte vara samma kaos där som på Arlanda, men det är många plan måndag morgon så lite köer är det alldeles säkert. Men Sunclass lämnar inga passagerare som har checkat in, de väntar in alla.  (Berättade Jonathan och Linnea som fick förstklassig service hem från Cypern av min gamla flygkollega Marie. Så gulligt och omtänksamt!) I morgon kommer jag inte att känna någon ombord, det är bara från Arlanda det dyker upp bekanta ansikten. Om inte någon från Arlandabasen är utkallad på standby till Göteborg, men det händer nog nästa aldrig. 

Idag var jag i en second handbutik för att titta på vaser, jag gillar dem stora och maffiga, men de hade inget. Smått är inte min grej alls. Jag  behöver något tungt längst med i mitt skåp, för böckerna jag tog med är för få. Jag ska ta med ännu en låda nästa gång jag är hemma, men behöver också stora vaser. Jag får väl skaffa ett par på Ikea, där jag har ett presentkort på typ 600 kr. De måste ju inte bara vara stora och väga lite, de ska ju dessutom passa in färgmässigt. Ordet för att beskriva färgerna här är BLEKA. Böckerna ska stå i det öppna skåpet, bakom glasdörrarna vill jag bara ha glas och porslin. Nu får de agera tyngd medan jag letar vaser. Den grå glasvasen, som är större än den ser ut på bilden, är från Ikea. Den är i perfekt storlek.

Jag trodde att det skulle bli mörkt med tapeten, men det är väldigt ljust. Inget balkong över som skymmer inflödet av ljus som i Farsta. Sedan Gör nog de vita möblerna en hel del. Jag är så glad att jag valde en vit fåtölj. Jag tittade på en blå, men tror att den vita är mycket bättre. 

Sedan var jag i ett köpcenter och fixade ett nytt telefonfodral. Jag gillar plånboksfodral, de skyddar bättre tycker jag. Och så köpte jag skavsårsplåster som funkar så bra på mina självsprickor. Och lite tvål, mer krämer och sånt som mitt skinn behöver. 

I förmiddags tvättade jag håret, målade tånaglarna och färgade ögonbrynen. I natt behöver jag bara skvätta lite vatten på mig, och måla ögonen. 

Typ så.

Bra dag i Fjällbacka så här långt!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så fint du har fått det! Plånboksfodral är definitivt bäst. Konstigt att inte alla tycker det.
Ha det skönt nu!

Åsa Hellberg sa...

haha, eller hur!

Tack!