Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 29 juni 2022

Då har jag landat i Farsta.

 (Det är bra sagt, för det känns som om jag flyger och far ...)

Nu har jag tagit beslut om att stanna i Farsta ÄNDA till på lördag morgon/förmiddag. Hade tänkt åka på fredag, men varvar ned här först i två dagar. I morgon ska jag hämta cykel, äta middag och gå på bio ju, och på fredag har jag nu bokat både frissa och biltvätt. Hurra, blev så glad när jag kom på att jag kunde stanna ännu en dag och göra det. Och att det fanns tider!

Såg att det snart är tre månader sedan jag var hos frissan (hur nu det är möjligt, känns som några veckor bara) och bilen är så dammig på insidan att det är skönt att få ett proffs som rengör. De tar bort fläckar i skinnsätena också, och från och med nu ska jag ha linneservetter i bilen om folk (JAG) tänker äta där. För det är jag som ägnar mig åt äta-i-bilengrejen och hatar när jag ser att jag har sölat i mitt fina säte. Så nu blir det stor servett (eller kökshandduk) i knäet eftersom jag inte vill ha en dyna på sätet. Bra tänkt, eller hur?

Och bra också att stanna till lördag morgon, för då hinner jag tvätta allt jag hade med till Cypern. Min packning dit är fortfarande genial. T-shirts och shorts. That´s it. Och tunna klänningar att ha på rummet när jag jobbar. Bikinis och strandklänningar. Badskor (som jag också har på kvällarna och middagarna).

I morgon ska jag stryka min t-shirts som jag har tvättat idag och hänga över två galgar som jag gjorde på Cypern. Så ska jag alltid förvara dem från och med nu. Galet smart och de håller sig ju så fina på det sättet.  

Efter att jag har hämtat cykeln i morgon ska jag handla till mina två dagar här. Idag orkade jag bara inte så jag hittade torsk som jag kokade, och en påse frysta grönsaker. Sedan åt jag godis och en påse ostbågar. I morgon bitti kan vi väl hoppas att jag inte är så hungrig för nu är all mat här slut. Några påsar grönsaker är allt. Jag får klara mig med kaffe tills cykeln är hämtad kl 11. Min cykel som Linnea fick som jag nu får tillbaka. 

Konstigt nog har mina blommor klarat sig bra, och jag kommer att lämna dem här i vattenbad som jag har gjort hittills. Jag håller tummarna för att det funkar (det hålls många tummar på den här bloggen, har ni tänkt på det?)

Och på tal om det så kämpar jag just nu med sprickor på tummarna. Jag har bestämt mig för att starta ännu en kur med kortison. Så första insmörjet är ikväll. Det har ju blivit en aning bättre men inte alls som jag hade hoppats. Det här var min referens 
Och inte har den fläcken förändrats alls, vad jag kan se. 


Det var det. Här är det varmt som satan, men det visste jag ju. I sovrummet är det 24 gr. 25 utanför fönstret. I morgon ska jag plocka upp min fläkt som ska med till Fjällbacka. Där är svalare än så länge men det är ju bra att vara förberedd. 

Typ så. Återkommer med min recension av Top Gun 2.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vi har haft 26 grader i sovrummet flera nätter nu. Trots fläkt och öppna fönster…
Visa bild hur du menar du händer klänning!

Åsa Hellberg sa...

Vad då händer klänning?