Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 21 oktober 2023

Idag passerade jag 700 tusen sålda böcker på Forum

 Sonjaböckerna kom ju inte ut där (men gör det nu).



Det är stor skillnad på försäljning nu och hur det var, tycker jag. Tidigare var vi inte så många i feelgoodgenren, vilket gjorde att volymerna per författare var betydligt högre än idag när vi är massor av författare i genren som ska dela på kakan. Visst har den växt, men inte i närheten av vad den borde ha gjort med tanke på antalet utövare. Jag tycker själv att jag borde ha sålt 200 tusen mer på Forum. 

Storytel äger hälften av marknaden (på ljud) och lyfter numera enbart sina egna författare vilket förstås drabbar oss som står utanför. Det märks tydligt i siffrorna för oss i mellanskiktet. Giganterna från Bonniers (Läckberg och co) har förstås ett annat utgångsläge och är viktiga även för Storytel. 

Sedan fattar jag förstås att mina siffror är långt mycket bättre än många andras. Jag har totalt (Sverige och utland) sålt en bra bit över en miljon böcker vilket förstås är svindlande i sig. 

Där har vi lördagsmorgonens nyhetsrapport. Nu ska jag jobba. Klockan 17 ska jag vara hemma hos Jonathan och igår jobbade jag från 9 till 18.30 för att få ihop det jag behövde, så idag är det ännu stressigare. 

Men det kommer att ordna sig, såklart, tjohej!

Inga kommentarer: