Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 5 oktober 2023

Jag måste kriga mig över 40 000 idag.

 Målet var ju 70 tusen om en vecka ... bye bye det målet, jag vet inte ens längre vad som är rimligt tio dagar framåt.

Men det går inte att fokusera framåt utan bara dag för dag, och idag ska det stå 40 001 innan jag är nöjd. När det gäller redigeringen har jag redan kommit halvvägs så det brinner inte ett dugg. Målet där är att vara klar nästa vecka, och sedan börja om från början igen, när jag har tagit bort alla kommentarer och kan se lite bättre. Alla färger i manuset stör flödet så det är nödvändigt att ta det för att få en bättre överblick. Men jag har en femveckorsomgång till (eller om det är fyra) så det är "rätt" lugnt eftersom det inte är några större ingrepp som krävs. 

I eftermiddag måste jag bära ned allt som nu står i hallen, som mattor, tavlor och fläkt, till förrådet, samtidigt som jackor ska plockas upp. Det sägs ju att det ska bli höst nu, äntligen!



Det är inte vacker med garderoberna i vardagsrummet, det är inte vackert utan mattor, men vad gör man inte för den där lilla snorpan.

När vi har hämtat henne på lördag ska jag stanna i Sumpan och äta middag, och lära känna henne lite. Stackaren, hon kommer nog att vara väldigt förvirrad. På tisdag kommer hon hit till mig. Har jag sagt att jag ska soffan i början, jag når henne inte på golvet från min höga säng. När hon är tryggare här och med att sova utan att man måste vara extremt nära, kommer jag förstås att sova i sängen igen. Så länge känns det här som en jättebra idé. Soffan är skön, jag sovit i den flera gånger. 

Där har vi det. Nu ska jag börja jobba!





Inga kommentarer: