Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 24 oktober 2023

Skickat manus, har besök av Selma

 och i natt sov hon över 6 timmar på raken och jag gjorde detsamma.

Hade ett bra snack med min gamla bästis, hon med hästgården, som alltid har haft hund och hon sa att jag inte skulle täcka in hela sängen med "skydd" för att Selma ska ramla ned utan istället se till att hon har möjlighet att ta sig ned om hon inte väcker mig. Så jag fixade en sorts stege åt henne inatt och det gjorde nog att jag också sov rätt tryggt. 

Vi la oss 22, såg på tv till 23, sedan kissade hon på balkongen och sov till 1.30. Ny kiss, och sedan sov vi nästan till 8. 



Huuur söt?

Och jag är pigg! Kanske inte som en mört, men ändå, jag har sovit! Åh, vad det är välgörande.

Jag slängde på mig kläder i morse när vi vaknade och hann ut för båda hennes behov.  

Alltså bra dag så här långt, även om hon har kissat på kissmatta två gånger. PÅ dagarna försöker jag förstås hinna ut, men ibland går det så fort att jag inte hänger med riktigt. Idag gick jag till och med en skvätt i knäet, skulle tro att jag lyfte upp henne precis i fel ögonblick. Sådana olyckor händer ju, det viktiga är att hon gör det mesta ute och sover på nätterna. 

Idag har jag skickat redigeringen, den är inte lika bra som jag hade velat eftersom jag hade velat köra ett varv till, men jag tar nya tag om några dagar när jag får tillbaka den från redaktören. Det blev stökigt med Corona, valp och överdriven optimism. Om Selma är lika snäll framöver kommer jag att kunna jobba, som nu till exempel, när hon sover. Verkar som om hon vill sova en hel del i början av dagen och piggnar till på eftermiddagen. Jag vet inte om det är så för alla valpar men det verkar vara hennes rytm. 

Men idag är jag ledig, ser på Velvet (spansk serie på Netflix) och har det gött. 



Inga kommentarer: