Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 13 oktober 2023

Jag har varit med hund i 48 intensiva timmar,

 igår åkte hon tillbaka till Sumpan eftersom jag behövde hundvakt. Egentligen skulle jag hämta henne igen efter mitt möte, men hon fick stanna där. Bil är inte kul, det får vi träna mer på. Så nu hämtar jag henne på måndag, men åker dit på lördag och hälsar på. 





Alltså har jag inte jobbat, inte bloggat, inte sovit, inte tvättat håret. Igår duschade jag, och det tyckte Selma, som förstås väntade på badrumsgolvet, var rätt förfärligt gjort av mig. Hon är hela tiden runt fötterna, om hon inte sover djupt. Hon piper om det inte är något hon är nöjd med (som min dusch), eller om hon inte vet var jag är, men allt måste ju tränas på såklart. 



Annars är hon helt trygg inne, skulle jag säga. Hon hittar i rummen, är glad och pigg. Äter som hon ska. 

Ute går också bra, men så fort något läskigt dyker upp så kryper hon in mellan mina ben. Hon ber också ibland om att bli upplyft, den signalen är väldigt lätt att tolka. 



Det är bra att hon är tydlig. 

Kissar inne gör hon för att jag inte vill gå ut sent på kvällen, och balkongen funkar ibland, andra gånger kissar och bajsar hon direkt när vi kommer in därifrån. Men hon hittar också relativt bra till sina valpmattor. Jag ska lägga ut ännu fler nästa gång hon kommer hit. 

Sedan var jag förstås bestämd på att inte ha henne i sängen, och det sprack direkt. Men andra natten sov hon över fyra timmar i sängen, vilket ju var ljuvligt. Men i natt i Sumpan var Linnea ute med henne fem gånger, så där sov hon inte länge i natt i alla fall (de har henne också i sängen från och med nu.)



Skruttan. Det blir nog bra till sist när hon börjar sova lite bättre på nätterna. 

Idag ska jag REDIGERA! 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Rejält med jobb med en valp!

Annika Estassy sa...

Att bli med valp är som att bli med bebis. Men valpar växer fort och ni kommer att märka skillnad redan efter ett par veckor.