Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 13 november 2023

Hade tänkt att åka och ta blodprover idag

(inför medicinering) men behöver göra momsredovisning, så proverna får vänta tills i morgon.

Medicinen (cellgifter, Methotrexate) jag kommer att få i väldigt låg dos är välbeprövad för Psoriasis men funkar inte alltid. Att direkt få läkemedel som fungerar för de allra flesta är inte att tänka på. Det finns en behandlingstrappa och den frångår man inte. Man är lite ett försöksdjur känns det som. Högst upp på trappan står mediciner som är dyra. 

Jag har läst en hel del forskning som säger att man borde individanpassa behandlingen för psoriasispatienter men där är man uppenbarligen inte än. Istället utsätter man, enligt forskningen, människor för onödigt lidande. 

Well.

Nu ska jag ta den här medicinen i 4 månader ifall blod och lungröntgen är okej, och därefter ska vi utvärdera om jag behöver gå till nästa steg eller om mitt psoriasis i alla fall är på väg bort (som är målet). Jag tror att jag ska ta blodprover en gång i veckan först, och sedan en gång i månaden. 

Eftersom jag går privat har jag redan betalat 3200 för läkarbesök och första provtagningarna, men det är det ju värt att få en tid. Eftersom remissen hade gått ut, hade jag varit tvungen att börja om från början igen och det hade ju kunnat ta månader att få tid hos en specialist.

Måndag och jag gäspar, men ska sätta lite fart med redovisningen så att jag hinner bli klar i hyfsad tid. 

Tjohej på det.

Selma är i Sumpan och stannar där tills på torsdag, men jag hälsade på igår. Jag har så mycket nu att jag behöver ensamtid med min dator. Jag la Linneas telefon bredvid för att man ska kunna se att Selma fortfarande är en liten plutt. Men hon växer och äter och kommer kanske till sist att väga 5-6 kilo. Nu väger hon typ 2,4. 
Pälsen är så mjuk, hon är en liten dunboll.

När hon kommer på torsdag har jag tid att ägna mig åt henne till söndag förmiddag, då min sista spurt mot mållinjen den 27e november (för första Spanien) drar igång. Sedan är det ett par dagar med enbart manus 2, innan jag får tillbaka korr i två omgångar samtidigt som jag får tillbaka Fjällbacka 3 för redigering, den första stora. Puh!

Jag får lägenheten den första december, men har fortfarande ingen plan på att flytta förrän sista veckan i februari när jag bara har ETT projekt, en redigering (nej, två, för jag ska till Kanarieöarna i två veckor, 15-29e januari, och starta upp ett nytt, men det brinner i alla fall inte)

Istället ska jag planera noga, rensa här hemma, sälja och ge bort, måla den nya och ev tapetsera. Det är perfekt jobb efter jobbet, och har jag tur kan jag lura med Jonathan och Linnea som var skitsnabba på att måla sin lägenhet när de flyttade in för några år sedan. De kan ju vara lika snabba hos mig, tänker jag. 

Typ så, måndag. Hoppas att ni får en fin vecka!2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Grattis till lägenheten!
Hoppas medicinen hjälper dig!

Åsa Hellberg sa...

Tack, ja, hoppas det!