Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 21 december 2015

Nu tror jag nästan att jag är klar med julklapparna.

Jag har ju inte så många att tänka på. Mina syskonbarn får en kombinerad julklapp- och födelsedagspresent när vi ses, så jag har Nisse och Jonathan att tänka på.
Nisses dotter är bortrest och kommer hem först på nyår, så henne kan jag tänka på i mellandagarna.
Enkelt enkelt är modellen både när det gäller klappar och allt annat.

Täby centrum där jag var idag är ett av de stora stora köptempel som finns i den här stan. Det ligger helt på andra sidan mot där jag bor, i norrort. Norrortsbor skulle aldrig kunna tänka sig att bo i söderort, och tvärtom. Man håller sig till sin del av stan.
Själv är jag från Fjällbacka och har bott överallt här, tycker det mesta funkar faktiskt.
Just Täby har jag inte bott i men jag hade kunder där när jag jobbade som säljare, så jag har varit där en hel del.
Dock inte sedan man byggde om.
Det har blivit större och ännu finare.

Jag träffade min gamla chef idag. Han gav mig en kaffekapselmaskin (Tassimo) han hade stående, men den förde ett sådant jäkla liv att katten sprang och gömde sig och det funkar ju inte.
Han sa att han inte visste hur den var, och vi kan väl konstatera att den verkar vara lätt ringrostig eller nåt.

Jag gör som många andra, skaffar en Nespressomaskin. Eftersom jag är hemma hela dagarna vill jag ha riktigt gott kaffe och från en maskin som funkar, inte låter (in alla fall inte skriker) och som gör gott kaffe.

Vi säger väl det så länge.
Dan före dan före dan före dopparedagen.

3 kommentarer:

Ezter sa...

Täby Centrum, där har även jag handlat! Fast det är några år sen.

Mia sa...

Knepigt med Tassimon. Jag har en och är supernöjd med den. Dessutom är det lätt att hitta kapslar i vanliga mataffärer...
God Jul

Åsa Hellberg sa...

Ezter; det går inte att känna igen sig!

Mia; den är mindre gnisslig idag. Jag tar med den till västkusten och ställer den där:)