Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 13 februari 2017

Om ni undrar varför jag alltid skriver om hur jobbet har gått,

så är det för att jag använder bloggen som en dagbok.
Om ni visste vad ofta jag går tillbaka. Det är snorbra att ha allt på pränt.

Så idag måste jag anteckna att jag är supernöjd. 30 sidor kvar och min nya redaktör Lena och jag har satt det första kapitlet och skickat iväg det till Teresa som ju inte har läst det bearbetat.
Vi är nöjda och hoppas att hon blir det också.

Lena kommer in med relativt fräscha ögon. Målsättningen är ju att man ska kunna läsa Sonjas andra chans, utan att ha läst de tidigare, och de glasögonen har hon på även om hon också har läst Sonjas sista vilja en gång i tiden (snart fem år sedan den kom.)
Själv är jag rätt blind, Teresa också som har läst den ett par gånger rätt nyligen.

Min känsla just nu är superbra. I morgon kommer jag att redigera de sista 30 sidorna (hoppas jag) innan jag vänder på steken och börjar om från början igen.

Hurra för en superdag!
Vad viktigt det är att ha sådana emellanåt, jag känner mig full av energi även om jag inte kan stava mer idag.

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag tycker det är spännande att följa arbetet!

Simona sa...

Hurra!

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, tack!!

Simona; Hurra!

Elisabet Nielsen sa...

Det är litet som att få komma in bakom kulisserna och titta. Eller få gå in på en byggarbetsplats och se en bostad ta form. Väldigt intressant att få en inblick i processen.

Caroline sa...

Vad roligt att det kommer en tredje, jag har hängt med i bloggen hyfsat och sett nyheten men är dålig på att skriva kommentarer.
Jag har nu äntligen startat igång med tvåan, läste den första i somras efter att vi träffades på boksigneringen i Åkersberga. Inte vågat börja med tvåan ännu eftersom jag blev så fast av ettan, men är nu klar med några tidsslukande jobbprojekt och unnar mig bokläsning. 7 kapitel in i tvåan och jag är fast!

Åsa Hellberg sa...

Tack Elisabet och tack Caroline!