Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Hösten 2018Aug 4:e Feelgoodfestival Mariefred

Sept 1:a 14.20 Skiljebo bibliotek /Västerås

28-30:e Bokmässa Göteborg

Okt 6:e Skärhamns bibliotek / Tjörn

Okt 16e evenemang Bonniers bokklubb

Nov 22:a Fristad bibliotek /Borås


fredag 23 februari 2018

Jag tänker på att det är sådan skillnad på att vara grym på sitt jobb och att leda ett team.

Det var ofta så på mina gamla jobb att den bästa säljare blev utsedd till försäljningschef av något slag. Inte alltid helt lyckat.
Som bästa säljaren drivs du av inre mål, likväl som de självklara yttre, och att då få en bunt människor under dig som inte har samma driv kan bli attans frustrerande.

Idag är en advokat i blåsväder. Att hen gör ett fantastiskt jobb med och för sina klienter är det nog ingen som kan säga emot. Det behöver ju däremot inte betyda att hen är en bra chef.

Jag hade varit usel, tror jag. Jag har haft ansvar för extraarbetare och det har jag klarat finfint, men chef/ledare är något annat.
Nä, för min del räcker det med att ha ansvaret för mig själv. Där är jag grym. Igår visade det sig att jag till exempel gav mig själv skrivledigt.
Det såg jag inte komma när den dagen började.

Well.
Idag måste det vara gaspedal, så är det.

(Och om ni såg inläggen om feelgoodfestivalen igår så fick det läggas in först på måndag. Så jag lägger helt enkelt tillbaka det i feeden då. Häpp.)'

Hoppas att ni får en fin helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig. Att vara chef är en kvalité som man måste ha med i sin personlighet för att man ska bli bra. Jag är också bäst på att ta hand om mitt- eller att stå bakom och stötta en chef/ledare.

Vad gäller advokaten är jag rädd att detta kommer fram nu som ett sätt att stoppa dennes arbete.
För som du skrev hon är bra för sina klienter. Och hon är inte tyst om sina åsikter om rättsväsendet i de sammanhang hon är känd för att arbeta.
Jag menar inte att någon ljuger men visst kan det ha blivit "framdraget" genom bra ställda frågor.
Jag bara undrar...
Sanna

Åsa Hellberg sa...

Tack för din kommentar, Sanna!