Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 8 augusti 2019

Varsågod och kom, lilla höst.




Stormen får gärna vina utanför mitt fönster.

I bortre soffan låg jag igår kväll och var helt slut i huvudet.
Då hade jag varit hos tandläkaren och fått en diagnos. 3 hål och så ska vi göra något åt att jag har tappat en krona och drog ut en tand för några år sedan.

Jag går aldrig till tandläkaren.
Naturligtvis vet jag att man SKA det, men jag gör inte det helt enkelt. Min hjärna har haft mycket lätt för att säga att det inte har behövts de sista 20 åren.
Men nu har jag laddat och förberett mig mentalt på att det ska bli gjort. Dessutom berättar jag det här och då MÅSTE jag ju!

När allt är klart, kanske någon gång i vinter (det blir såpass dyrt att jag nog får ta det pö om pö) så ska jag bleka tänderna. Det gjorde jag för 20 år sedan och det blev superfint. 7 koppar kaffe per dag sätter sina spår.
Det var också 20 år sedan jag gjorde en riktig koll. Sedan dess har jag behandlat en infektion och dragit ut en kindtand som tandläkaren för 20 år sedan hade gjort sönder rotan på, men det är allt.

Nästa vecka ska jag till tandhygienist och veckan efter ska jag laga de två första hålen.

Därefter pratade jag i telefon. 3 samtal. 
Det tog tiiiid och jag fick inte så mycket gjort igår utöver det och tandläkaren, men jag redigerade till sist de första 11 sidorna. Det är första genomläsningen och det är bara för den jag skriver. Jag älskar första läsningen eftersom jag har glömt så mycket. Och då är texten fortfarande bara min. 
Men 11 sidor är för lite. Jag har slutkapitlen i huvudet och jag måste ha flyt i läsningen för att komma ihåg dem eftersom de påverkar början som till viss del måste redigeras utifrån det.

Typ så.

Idag ska jag till Förlaget och jobba, sedan träffa Jonathan för jobblunch eftersom han ska hjälpa mig med sociala medier när vi ska lansera Välkommen till Flanagans, och i morgon fortsätter jag läsa/redigera Flanagans 2. 
På lördag är det FEELGOODFESTVAL, minsann. Jag ska hämta upp Catharina Ingelman-Sundberg och sedan drar vi i Håndan till Mariefred.
Det ska bli SÅ himla kul!

Det var det. 


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är jättedumt att strunta i att gå till tandläkaren! Visst är det skitdyrt, men går man inte, kan chocken bli desto större! Bra du tagit tag i det nu!

Åsa Hellberg sa...

Yes box men har man skräck så vet man att det är dumt, men skräcken tar över.