Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 7 augusti 2019

Vilken fin recension!

"Sexstrejken är spännande och när man väl kommer in i den är det svårt att sluta läsa. Det är inga svåra ord och det gör det lättare att läsa och få flyt i läsandet. Det jag tycker är extra bra är att det känns som en riktig händelse, det gjorde det mer spännande och så att man ville läsa mer.
Majken har fått nog av att bli kallad hora i skåphallen, i korridoren och i matsalen. Tillsammans med den blyga Vilda och skolans drömtjej Belle startar de en sexstrejk. Inget hångel, inget sexuellt alls och alla måste vara med.
Vad som händer sen kunde ingen gissa i förväg. Hade de startat strejken om de vetat?
Många kan säkert känna igen sig, boken tar upp viktiga ämnen som kvinnors rätt, vilket är bra och inspirerande. Jag skulle rekommendera Sexstrejken till tonåringar och ungdomar, jag tycker den är lärorik och tar upp bra och viktiga ämnen.
Mira Bornea van Paaschen, 14 år"

När jag skrev Sexstrejken så var mitt fokus på dem som ALDRIG läser.
Det betydde i min värld att romanen måste ha ett tema som man kan prata om med andra, ett tempo som gör att läsningen kan jämföras en gnutta med att se en film, eller tv-serie, och att det måste vara lättläst (mer än mina vuxenromaner.)
Här har 14-åriga Mira läst och recenserat i tidningen SocialPolitik.
Tusen tack!



2 kommentarer:

Simona sa...

Vad FINT!

P.s nu kommer det upp såna där bilder för mig, som jag måste klicka i för att få publicera kommentar.

Åsa Hellberg sa...

Okej,
Jag har inte ändrat några inställningar.