Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


December 2019:

Åsa redigerar nästa bok och firar som alltid jul hela december, men:

8e dec signering akademibokhandeln på Hötorget, med Simona Ahrnstedt. 13 eller 14, återkommer med det.

14 december Akademibokhandeln Södertälje (med reservation)

21 dec 13-15 signering på Akademibokhandeln i Farsta


Vår 2020

25 mars, Borensbergs bibliotek

23 april, Västerås stadsbibliotek


Höst 2020

Feelgoodfestivalen 22 aug

Bokmässan i Göteborg 24-27 september

Uddevalla och Lysekil Bokens dag. 29 och 30e oktober


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

söndag 25 augusti 2019

Jag stretar på.

Har bortåt 19 tusen kvar att skriva, och för det behöver jag typ 9-10 dagar.

Nästa vecka är det verkligen gaspedal för veckan efter det är det release och en massa grejer för Flanagans. Lite panik men om jag bara får jobba i lugn och ro ska det gå.
Deadline är 14 september, samma dag som jag tar Håndan till Skåne, men allra helst vill jag vara klar tidigare så att jag kan få ett par dagar ledigt innan jag åker.
Jag kommer att vara borta i nästan en vecka med en full kalender, och det ska bli superkul. Just den turnén gör jag med Elin Olofsson som med sin nya roman Herravälde har fått recensenterna att jubla.

Helgen efter är det bokmässa och då måste jag också ta bilen, för när mässan är slut ska jag vidare till Karlstad, Örebro och Mariestad med Tobias Karlsson som släpper en självbiografi på mitt förlag.
Ska också bli kul, och även då är jag borta nästan i en vecka.
Jag är så tacksam för att jag inte dricker för ett sådant tempo och alkohol hade jag inte pallat.

Första kvällen på bokmässan är helt obokad och jag tror till och med att jag bara ska beställa roomservice och mysa på rummet. Jag hade tänkt att gå på ett mingel, men efter mitt seminarium och en lång resdag är det nog skönt att bara varva ned.
På lördagen har jag många programpunkter innan Forum stora middag och den vill jag förstås vara med på. Söndagen är också späckad och på kvällen är jag nog återigen ensam innan jag kör till Karlstad på måndagen. Det är inte så långt dit från Göteborg så jag kommer inte att ha bråttom.

Det var det.
Dagens jobb är gjort, jag har suttit en stund på balkongen, egentligen borde jag promenera till centrum och köpa bokpåsar så att jag kan skicka iväg böcker till familjen, men jag orkar inte idag. Jag gör det i morgon!


Inga kommentarer: