Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 13 december 2019

Dagens ros går till Capio i Farsta.

När jag kom hade lättakuten stängt, men jag fick ändå en tid för blodtrycksmätning när jag hade berättat min historia.

Blodtryck och puls var superbra (visste ni att man som kvinna ska ha en vilopuls under 70?) och jag fick en tid inbokad till läkare på tisdag.
"Men då tycker jag att vi ska ta ett ekg på dig innan du träffar henne", sa den underbara undersköterskan (tror jag att hon var).

För att göra en lång historia kort så sa jag upp min listning i våras när jag inte kunde få en tid hos läkare genom att ringa ett telefonsamtal. Istället skulle de ringa tillbaka, värdera om jag skulle kunna få träffa en läkare och sedan skicka en remiss inom tre dagar.
Jag hade beskrivit att det kändes som om jag hade problem med hjärtat och när väl tiden kom hade jag för länge sedan listat mig – och besökt–  en annan vårdcentral. Tiden jag fick låg 6 veckor framåt ...

Men när läkarna började säga upp sig pga ohållbart arbetssätt fick dåvarande chefen gå, en ny anställdes, och hälften av de tidigare läkarna valde att komma tillbaka.

Och nu kom patient Hellberg också.
Hurra!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så skönt att det funkar igen! Ha en skön helg!

Åsa Hellberg sa...

Detsamma önskar jag dig!