Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 11 december 2019

Det var en sorglig dag går.

Jag berördes av det mesta, men allra mest av Marie Fredrikssons bortgång.
Hon var hela min samtid, på något sätt. De var några artister som kom precis när jag blev vuxen och flyttade till Stockholm. Orup, Ratata och några till. Första gången jag såg Roxette var 1987, då hade de precis börjat och inte slagit internationellt än.

Hon måste ha träffat sin blivande man typ sommaren 1991-92 eller något sådant, för jag var i Halmstad på jobb på en krog där han spelade och hans kamrater häcklade honom efteråt för att han pratade med Marie på telefon och då var hon på turné i, tror jag, Japan. De sades vara väldigt kära i varandra.

Jag har aldrig träffat henne, hon var bara en väldigt stor sångerska och artist för mig. Jag minns att jag blev så förvånad när hon och Gessle slog sina påsar ihop, jag såg nog henne som lite mer progggig och politisk (vilket hon säkert inte var) innan det.
Har ni inte sett Svt-dokumentären om det svenska popundret så gör det, otroligt bra. Tror att den finns på svt-play.

Jag läste ett utdrag ur hennes självbiografi igår (kan ha varit DN) och hon berättar om en barndom med både kärlek och umbäranden. Hon var som jag förstod det minst av fem syskon.
Den vill jag gärna läsa.



Kärleken till livet

4 kommentarer:

Robert W sa...

En jättefin artist. Jag gillade verkligen Roxette.

Eva-Lotta sa...

Jag blev så ledsen. En av de allra största och en fin personlighet. Såg henne live 2015, så tacksam för det.

Anonym sa...

Jag blev också så ledsen! Vilken röst hon hade! Jag njöt av alla Maries solosånger och som sångerska i Roxette!

Marianne

Åsa Hellberg sa...

Ja, vi blev nog alla tagna.