Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 22 december 2019

Fy fan för den växande skaran

som går i nazistföljet.
INGEN av dem kan säga att de inte vet var det partiet står för. I så fall har de inte läst annat än progagandamedier de senaste åren.

Och fy fan för den makthungriga moderatledaren som gör allt för att nå stadsministertronen. Jag har nog aldrig sett en ledare så besatt av få tillträde till den som han. Det har varit tydligt sedan han tvingades ge upp mot Löfven i valet och det senaste utspelet – där han tar tillbaka det han sagt (som han säger att han inte sa ...) till Hedi Fried – är så genomruttet.

Makthunger på den nivån är fruktansvärt farlig. Den är blind, skoningslös och om man måste dansa med djävulen så gör man det.
Det som återstår nu är inte politik, bara populism. Se bara på kovändningar som nazistpartiet har gjorde den senaste tiden. Moderatledaren vet mycket väl att det var det som gav hans kompisarna längst ut till höger ännu fler korkade, rasistiska, fördomsfulla historielösa följare, trots att de egentligen är ett parti som driver en enda fråga.

Det finns ingen som helst stolthet kvar i moderaterna. Den dog med Reinfeldt.

https://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/opm64j/rekordmanga-flyktingar-men-allt-farre-som-vill-hjalpa
____________________________________________________________________

Idag ska jag slå in lite julklappar, köpa fler hyacinter, städa och göra fint inför vårt julfirande.
Vi tillhör den minoritet (vita, snälla människor som bor i Sverige) som har det bäst på vårt jordklot, så att ägna lite tacksamhet åt det faktumet kommer jag också att göra. Jag ger bort pengar, tänker på hur bra jag har det och pratar med Jonathan om det. Vi som är snälla i hjärtat mår ju så oerhört mycket bättre än de som är dumma.

Det känns alltid som om jag borde göra mer, men tänker också att jag i alla mina böcker pratar om det. Det är väl också ett bidrag, på sitt sätt.

4 kommentarer:

Annika Estassy sa...

Helt enig med dig!

Spader Madame sa...

Word!

Simona sa...

Håller med.

Robert W sa...

Jag tror att det ligger en stor fara i att kalla Sverigedemokraterna för nazisterna. Inte så att jag inte förstår varför man säger så, utan därför att det förminskar nazisternas illdåd. Hitler var den tyska varianten av Jimmie Åkesson...

När det gäller varför SD ökar så kraftigt, så finns det säkert flera förklaringar. En är givetvis att de uppfattas som att alltid ha haft rätt vad gäller invandringen. Märk väl UPPFATTAS. Att Stefan Löfven 2015 stod och höll tal där han sa att "mitt Europa bygger inga murar" så vet vi idag att han ljög. Några månader senare skulle Sverige ha murar mot migranterna.

Men värre är kanske att både röda och blå har sagt att SD inte har något inflytande över politiken. Därmed har de sagt till alla som upprörs över dödsskjutningar på stan, rån på öppen gata, nedläggning av polisstationer, höjda bensinpriser, svårigheter att få tag i viktiga mediciner att SD (och möjligen V) är enda partiet som inte är ansvariga för detta. Snacka om att göda SD! Novus VD har skrivit en intressant artikel om detta:
https://novus.se/valjarbarometer-arkiv/novus-svt-december-2019-sd-storsta-parti-for-forsta-gangen-nagonsin/?fbclid=IwAR3vi94nxebRkVJ-QKWkqS1zosLtlx07hWBt7e10w_nXQVgf2ILgftp8vFI