Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum:


Vår 2020

INSTÄLLD

Samtligt blir förhoppningsvis av i höst istället.


Höst 2020

22 aug Feelgoodfestivalen

24-27 september Bokmässan i Göteborg

29 och 30e oktober Uddevalla och Lysekil Bokens dag.

NYTT DATUM 5 nov Västerås stadsbibliotek


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

måndag 2 december 2019

Jag bestämde mig just för att stanna hemma hela dagen idag.

Egentligen hade jag tänkt åka till Ikea och köpa en taklampa till sovrummet, men det kan vänta tills i morgon. Men inte längre än så, för den behövs verkligen. De mörka garderoberna gör det störtmysigt, men det finns inget städljus och vill jag gärna ha.

Istället idag ska jag läsa, tror jag. Jojo Moyes nya ligger och väntar.
Har ni läst den?
Och så tänker jag fortsätta titta på filmer av Danielle Steel. Det är sentimentalt, sorgligt och draaaama, med lyckliga slut. Från 90-talet, som är ett av de decennier som kommer att dyka upp i Flanagans 3.

Tänk att 2010-talet (också) är över nu. Helt galet!

Typ så, denna soliga måndag.
Wohoo

4 kommentarer:

Anonym sa...

Idag har jag klätt julgranen och plockat fram annat julpynt! Håller på och läser Flanagans och gillar den jättemycket, har inte många sidor kvar nu och ser verkligen fram emot del 2 och 3! Jag gillar alla dina böcker jättemycket!
Jag önskar dig en fin fortsättning på måndagen. Nu skall jag sätt mig ner och njuta av julgranen och det övriga pyntet och läsa de sista sidorna i Flanagans.

Ha det gott fina Åsa!

Kram
Marianne

Anonym sa...

Glömde kommentera 2 saker. Har inte läst Jojo Moyes ännu, skall få den som julgåva, skulle också ha fått Flanagans som julgåva men den orkade jag inte vänta på ända till jul så den köpte jag själv! Man måste prioritera :)!!

Danielle Steel tycker jag också om. En film som jag gillar mycket är den som heter"Gyllene Band" med bl.a. Nastassja Kinski och Michael York som skådespelare.

Kram igen
Marianne

Eva-Lotta sa...

Nej, den har jag inte läst än. Vi behöver också till Ikea, men det är ishalka på vägarna, så vi väntar ett par dagar och ser om det ändrar sig.

Åsa Hellberg sa...

Tack Marianne. Jag kan också rekommendera Crossings, som var riktigt bra!

Eva-Lotta, fy tusan, kör försiktigt!