Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 19 december 2019

Så jag kokade knäck




En påse med 10 stycken kostade 69 kronor i Farsta centrum, och det tyckte jag var väl saftigt. Alltså gjorde jag egna. 
De blev lite väl hårda eftersom jag gillar dem mjuka, men hade ingen termometer utan fick göra dropptesten vilket förstås handlar om sekunder egentligen.
Jaja, det är helt klart ätbara och jag har inte slösat bort 69 spänn.

Idag är jag också ledig men i morgon börjar jag redigera. En vecka för sent men det är ju inget att göra åt när någon blir sjuk. Jag har ju varit lite extra ledig tack vare det och det är jag ändå nöjd med.

Tjohej





4 kommentarer:

Simona sa...

Ett tips jag lärde mig på TV4 var att man fyller formarna med nöthacket först, och sen häller knäcken över - det blir lättare då. Älskar knäck. Älskar!

Eva-Lotta sa...

Här är det Maken som gör knäck. Och hårda ska de vara. Hade blivit många besvikna miner om de uteblev.

Åsa Hellberg sa...

Simnona, hårdheten påverkas ju inte av det. Jag fick tipset en tsk bakpulver innan man häller upp, men tog aldrig det.

Eva-Lotta, ja, många gillar dem hårda. Inte jag :)

Åsa Hellberg sa...

Simona; nu fattar jag. För balansen på plåten! :)