Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 18 december 2019

Uppe tidigt,

sov rätt uselt i natt och jag vet faktiskt inte varför.
Jaja, en natt gör inget.
Idag hoppas jag att Flanagans 2 ligger i lådan så att jag kan börja jobba med det.
Det första jag gör är alltid detsamma, jag sorterar upp det i buntar så att jag kan ta mig an en bunt i taget istället för att ha hela manuset framför mig.

När en bunt är klar lägger jag av för dagen. Oftast brukar det röra sig om max 20 sidor åt gången, lite beroende på hur mycket jag ska lägga till i manuset. Jag tror inte att jag behöver stryka något den här gången heller, det är ju inte att jag beskriver för mycket som är problemet i mina manus, snarare att jag är för snål med antalet ord.

Sedan behöver jag flytta tillbaka ett par kapitel som jag flyttade på i första redigeringen men utöver det är det nog mer som det brukar vara.
Fyll på, mer rosor på kaffekopparna och se till att ingen blir osympatisk som inte ska vara det.
Typ så.

Men först ska jag tillbaka till vårdcentralen.
Jag var där igår och tog ekg och träffade en UTMÄRKT läkare som verkligen tog mina bekymmer på allvar. Den förra jag gick till, i april när jag tappade håret och också klagade på hjärtat, viftade ju bort allt med att det var orsakat av mitt östrogen.
Den här läkaren sa inte ett ljud om det.
Istället ska jag ta alla möjliga blodprover idag och hon har skickat en remiss så att jag ska få göra ett arbets-ekg. Det är det tydligen väntan på men bollen är i alla fall i rullning.

Det var det.
Onsdag.
Idag tänker jag bli lottomiljonär.
Tjohej.


3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Skönt att de tar tag i dina problem! Hoppas du slipper vänta för länge, men nu är det ju en massa helger, så förmodligen går det inte jättesnabbt! Hoppas din onsdag blir bra!

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack!

Anita sa...

Hoppas att du mår bättre.
Nu har jag sträckläst Välkommen till Flanagans. Så spännande och bra skriven. Precis som de övriga böcker jag har läst som du har skrivit.Nu väntar jag med stor spänning på fortsättningen.
Önskar dig Ett gott slut och Ett gott 2020