Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 5 mars 2020

Är jag rädd för coronaviruset?

Ja, jag märker att jag gör saker annorlunda, däremot känner jag kanske ingen rädsla i kroppen.
Så vad är annorlunda?: Jag vill helst inte umgås med en massa människor, jag håller mig från att gå nära andra på Ica, jag följer rapporteringen noga. Jag har två releaser som jag är bjuden till nästa vecka och jag vet fortfarande inte om jag ska gå.

Mamma och jag har en resa inplanerad (Cypern) sista veckan i maj och den ska betalas till fullo i mitten av april.
Vet vi mer då?

UD avråder inte från att resa till Italien och ungarna som har varit där ska gå i skolan medan företag säger till anställda som har varit där att hålla sig hemma.
Jag har ett par goda vänner som har en resa bokad i morgon, till just norra Italien där smittan har varit som värst. Utan att UD avråder får de inte en krona tillbaka om de avbokar. Men vågar de åka?

Mamma och jag har en månad på oss innan slutbetning, tack och lov, men så himla ljust ser det inte ut just nu.
Jaja, då åker vi väl nästa år istället.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Mellan, Sambon och vänner ska till Italien i morgon. Dock ser det ut som att hon då måste stanna hemma utan lön i två veckor, efter hemkomsten. Så det är fortfarande ett frågetecken om de ger sig iväg...
Själv ligger jag hemma sjuk, dock ej i Corona...

Åsa Hellberg sa...

Svårt val, fy tusan.
Krya på dig!