Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 16 mars 2020

Måndag.

Jag funderar på hur det här viruset kommer att drabba mina boklanseringar framöver. Välkommen till Flanagans kommer ut i pocket i början av juni och Kvinnorna på Flanagans första juli. Kommer man att kunna trycka? Kommer mitt team att kunna hålla sig friska så att vi kan gör klart tvåan? Hela min ekonomi står ju och faller med att mina böcker kan lanseras.
Kommer jag att vara frisk så att jag kan skriva trean?
Jag kan ta min solidariska del av det här viruset i augusti, bara inte just nu.

Så länge jobbar jag på, vad annat kan jag göra?
Sommaren med Sonja och Susanne kommer ut i augusti, och på ljud- och e-bok och det är väl ett lyckosamt format just nu kanske.

Min grej är ett djupt andetag, en dag i taget.
Jag har det galet bra jämfört med andra yrkesgrupper.

Och sjukvårdspersonal, äldreomsorgspersonal, personliga assistenter, lärare, skolpersonal, förskolor, ensamma föräldrar
Fy satan vilka hjältar!


1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Allas ekonomi kommer påverkas. Maken kanske får gå ner på halvtid tex. Svärsonen har visstidsanställning, den kan avbrytas i förtid. Så många har nog samma tanke som du. Än vet vi ingenting! Vi håller tummarna att det inte blir så!