Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 15 mars 2020

Fin lördag hos Jonathan och Linnea

Jag är så glad för att vi kan umgås fortfarande och att vi är friska.
Ingen av dem är nonchalanta inför det här viruset och har svårt att förstår vänner och influencers som klagar på hur Sverige sköter sig i den här krisen, samtidigt som de dansar obekymrat på nattklubbarna i stan.

Jag har två inställde evenemang framöver. Borensberg och Torsvi gård. Jag har inte fått besked om Västerås 23 april. Jag står gärna på en scen, men kommer inte att signera eller prata med publik efteråt, det är min gräns för att jag ska känna mig trygg.

När jag summerar det här året kommer jag och de flesta andra ha förlorat pengar. Inställda konserter, resor och evenemang kostar oss alla och jag tror att vi helt enkelt bara får tugga i oss det. Jag får inte ett öre när föreläsningar ställs in och så måste det ju vara just nu.
Vi måste inte gå på en konsert bara för att de spelas. Inte heller till Dramaten bara för att de har öppet (om än med begränsat publikantal om jag har fattat det rätt).
Inte till en bibbla heller, om vi är oroliga.

Både PernillaWahlgren och Jonas Gardell har fått skit för att de fortfarande kör och inte alltid kan omboka till nya datum i höst, men låt bli att gå de evenemangen om du är rädd, tänker jag.
Har man haft råd att köpa biljett har man råd att förlora den pengen.
Det kan inte vara det viktiga just nu, eller?

Tillbaka till igår: vi åt hemlagad pizza som Linnea hade gjort och det var verkligen fantastiskt gott. Inget fusk alls, hon gjorde både degen och kokade tomatsåsen. Grym kock, den där.
Sedan åt vi äppelkaka med vanliljssås (det var minst lika gott) och såg en 80-tals klassiker som inte jag heller hade sett: Breakfast Club.


Superbra!

Så jäkla god!

Hoppas att ni har det bra, vare sig ni är ensamma hemma eller har en familj runt er.
Och har ni inget att göra, så skriv en bok!
Det ska jag göra nu.

Hej en stund!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vi har konsertbiljetter till påskdagen, det känns som det inte blir av. Jag är inte tryggare med 500 pers än jag hade varit med tex 700.

Åsa Hellberg sa...

Nej, jag förstår precis och då låter man ju bli att gå, eller hur?
Man kanske inte kan lasta artisten för det.
Jag blir alldeles skrämd när jag ser hur aggressiva kommentarerna är på Pernillas insta. Hennes mammas också, som ju har ännu mindre med det hela att göra.

Herregud, snart är det påsk. Helt galet.