Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 25 mars 2020

För den intresserade:

Boktips i Nyhetsmorgon med Denise Rudberg och mig.


Tidigt upp idag, alltså slänger jag mig i bingen och jobbar med min Sonja senare.
Det är så jäkla tajt nu att jag inte kan slappa en minut framöver innan manuset är klart 1 april. Jag måste hålla ett tempo på 1500 om dagen.  Det är för få dagar kvar för att hämta hem ett eventuellt latmaskeri.

Det händer att jag planerar att jobba men att jag inte kommer igång.
Det händer aldrig när jag har en sådan deadline som nu.
Jag latar mig när jag kan, jobbar när jag måste.
Funkar finfint för mig efter förra årets hysteriska utgivning. Aldrig mer.

Nu ser jag ju till och med framför mig att jag kan vara ledig en del i augusti, kanske till och med hela månaden i alla fall när det gäller skrivjobbet.
När jag har kommit så långt har jag färdigställt Flananagans 2, skrivit och redigerat miniSonja 3 och skrivit hela Flanagans 3.
I höst ska jag bara ägna mig åt redigering av just den, inget mer.
Det känns helt galet att ha så lite att göra.

Förmodligen börjar jag fira jul någonstans i början av november.