Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 5 maj 2020

Scrolla lite för lektioner,

jag funderar på om jag skulle göra en egen bloggersida av lektionerna.
Nu blir det en jäkla blandning av allt på ett ställe.
Vi får se hur jag gör.
Idag är jag ledig och det minsta jag tänker ägna mig åt är lektioner och nya bloggar.

Jag ska distansträffa Jonathan och Linnea.
Först på promenad och sedan ska vi fika hemma hos dem.
Inga kramar eller annan närkontakt. De ingår ju faktiskt inte i mitt hushåll, utan får i det här fallet anses vara som vilka som helst (fast jag älskar dem så mycket mer förstås).

Jag kommer att bli den där kvinnan som gick in 2020 och kom ut 2022.

Fram tills dess kommer jag i alla fall att sova gott. Jag beställde min drömsäng igår.
Den har jag för länge sedan provat ut, men jag valde att först fixa allt annat i sovrummet i höstas och pengarna tog helt enkelt slut.
Nu var sängen på rea på Mio och jag slog till. 120 cm bred. Min säng blir allt smalare. Den jag har nu är 140.
Sängen kommer i slutet av månaden el början av juni, och min bästis kommer nog att vilja ha min gamla (som det inte alls är något fel på men jag vill ju ha en höj och sänkbar).
Jag är väldigt uppspelt. Jag kommer väl aldrig att gå upp!

I morse somnade jag om tre gånger.
Jag vaknar ofta för tidigt (eller lägger mig för sent), men en ledig dag funkar ju att verkligen sova ut så jag låg helt enkelt kvar tills jag somnade igen.

Tisdag.
Bra dag, så här långt!





2 kommentarer:

P. sa...

Att handla något på rea som man länge suktat efter ger en skön dopaminkick. Tänker att utmaningen att förflytta sig från soffan till sängen blir enklare att hantera när den senare blir höj- och sänkbar...

Eva-Lotta sa...

Ny säng står högt upp på min önskelista också. Sov riktigt gott!