Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 14 maj 2020

Saker jag inte kan tänka på just nu:

Att jag kan ta min bil en eller två timmar bort, inte sex som det tar att åka till Fjällbacka. Och därmed inte träffa familjen på västkusten.

Att om en och en halv vecka skulle mamma och jag  suttit på planet till Cypern.

Att jag inte kan köpa sommarklänningar i butiker och suckande konstatera att mina överarmar inte vill ha sådana längre (eftersom jag är fruktansvärt fåfäng och inte ens en karantän rår på det).

Att jag inte kan gå på bio med Jonathan och Linnea.

Att jag inte kan träna på friskis.



Så istället tänker jag på:

Vilken tur att ett nytt manus ska redigeras resten av veckan.

Vilken tur att jag ska börja skriva tredje delen av Flanagans på måndag.

Vilken tur att just på måndag kommer Familjebostäder ( i alla fall firman de har anlitat) hit och målar min hall i samma färg som resten av lägenheten.














Vilken tur att jag kom på att jag kan sätta upp foton med magneter på mitt urtrista bredbandsskåp som är i hallen, men ständigt i min synvinkel. Det går inte så bra att måla, sa målaren på telefon, alltså blir det foton. Och kanske små fina lappar. Kort. Inköpslistor. Istället för på kylsåpet. Ursmart.
Man kan också göra en visualieringsboard där man sätter upp det man drömmer:
Oscarsgalan (bästa filmmanus), ett hus på västkusten (som jag kan vara i när andan faller på) och detaljer jag vill inreda det med. Typ sånt.
Uppenbarligen är möjligheterna med ett bredbandsskåp oändliga!

Vilken tur att min mamma är en samlare så att hon kan hjälpa mig med research över telefonen nu när vi inte kan ses. Hon plockar fram papper efter papper ur gömmorna.

Vilken tur att min son har jobb och att hans flickvän har jobb. Det är ju inte givet just nu.

Vilken tur att jag har hittat en matta och en lampa till mitt nya köksbord.
Och en smart sorts extraarm till eluttaget i taket så att jag inte behöver borra. Och kan flytta lampa lite hit och dit ifall jag vill flytta bordet. För det vill jag säkert. Det är så jag gör ju.
Plus: nya borrhål är extremt irriterande.




Vilken tur att jag hittade min favoritkaftan på reornas rea, för nypriset var inte att tänka på.
Det ska jag ha här hemma i sommar och på stranden i andra länder.

Och då var vi tillbaka i det jag inte kan tänka på.












4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

De där överarmarna...och kalkonhalsen... Men det är ju oviktigt i det stora hela. Vi har det ändå rätt bra :)

P. sa...

Tips från coachen: Don't even think of it! ;-))

Maria sa...

Du har verkligen det optimala yrket i dessa tider❤️
Det där med resor på max 2 tim ställer till mycket.
Just nu tackar jag min introverta sida, tack tack.
Att ha en extrovert personlighet i dessa dagar skapar nog
massa ångest.

Vi får massa tid att tänka, toppen!

Att gå hemma klädd i lösa kläder känns som en bantningskur, tills vågen tar en tbx
till verkligheten. :)

Bektesh Jehona Sjostrom sa...

Jag är Antonio Laura från Stockholm, jag tror att vittnesbörd är ett verkligt liv som bevisar mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner fred i äktenskapsförhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag väldigt glad att dela mitt vittnesmål här ute för att alla ska kunna läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman tillbaka till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman hem och återvända kärlek och förtroende.
Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtryck för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här ute idag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
Alla som läser denna artikel här ute genom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
Mina böner är att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vår kärleksförhållande och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta det vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp är här för dig nu.
Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)
Endast WhatsApp-meddelande: +79268011965