Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum:


Vår 2020

INSTÄLLD

Samtligt blir förhoppningsvis av i höst istället.


Höst 2020, vår 2021

22 aug Feelgoodfestivalen, digitalt.

21 oktober Lysekil Bokens dag. INSTÄLLT

4 november Uddevalla Bokens dag INSTÄLLT

5 november Västerås stadsbibliotek

1 februari 2021 Borensberg bibliotek


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

tisdag 30 juni 2020

Jag skulle ha handlat efter bebisgoset

igår, men orkade helt enkelt inte. Jag gör det nu istället. Så här dags är det dessutom rätt tomt i butiken.
Jag trodde att folk hade semester nu, och det är möjligt att de har, men något gjorde de på gatorna i Stockholm när klockan var halv fem. Satan vad mycket trafik! Och efter det var jag för hungrig för att handla.

Igår tändes min däcklampa igen, den som säger att jag har olika tryck i däcken. Well. Det kontrollerade jag för en vecka sedan och trycket var perfekt.
Problemet uppstod efter servicen i månadsskiftet mars april och jag har kollat däcken tre gånger sedan dess.
Däckfirman sa att det KAN uppstå om systemet är känsligt och bilen står i solen,  men det gjorde den  ju förra  året också och då hade jag inte alls det här besväret.

JAJA.
Nu vet jag ju att inget är fel.
Problemet är att jag inte vet om det är det när den tänds nästa gång.
Den här gången trycker jag bort lampan i alla fall. Jag orkar inte lämna på verkstad nu och däckfirman vill nog inte se mig där på ett tag.

En sak till: satan vad jag sover gott i min nya säng. Som en stock och peppar peppar, jag har inte ont någonstans när jag vaknar. Stel, men det är jag ju alltid.
Så lyxigt.
Jag var rädd att den skulle vara för mjuk, men med den här sovkvalitén kan den inte vara det.

Det var det.
Tisdag.
I morgon släpps Kvinnorna på Flanagans.


3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Låter underbart att sova gott! Hurra för boksläpp!

Åsa Hellberg sa...

Hurra!!

Lena sa...

Hej Åsa!

Jag är så glad att jag hittade till din blogg och din skrivarskola! Tack för alla skrivartips! Jag bestämde mig för att bli författare i 7-årsåldern, men sedan föll det bort någonstans. Jag blev i och för sig inte prinsessa eller detektiv heller som också var kandidater till min framtid... Nu i denna märkliga tid i skuggan av Corona-styggelsen så passar det jättebra att ta upp tråden igen. Cirka 50 år senare, men bättre sent än aldrig. :-)

Angående lampan om däcktrycket i bilen: vi har precis varit med om samma, att lampan inte slocknat efter påfyllning. Det visade sig att man ska göra en nollställning efter påfyllning. Jag vet inte hur man gör dock.