Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 4 juni 2020

Lektionerna ligger i min nya blogg,

men det vet  ni redan.

På måndag ska jag prata skrivskola i  Nyhetsmorgon, och då kan det ju vara bra att ha en blogg bara för det ändamålet. Bra tajming av mig.

Och så ska jag äntligen få prata om Kvinnorna på  Flanagans som jag är oändligt stolt över. Ska bli kul. Och de är bra på coronaavstånd, jag var ju där med Denise Rudberg och alla höll verklig distans. Man sminkar sig hemma och där fixar de bara till det sista. Håret likaså.
Jag ska till frissan på söndag och är mer orolig för att bli smittad där än på tv4.

Annars traskar livet på. Igår kom min nya säng som jag kan höja och sänka både huvuddelen och fotdelen på. Väry lyxigt. Och störtskön att sova i.
Ikväll ska jag verkligen göra det jag inte orkade igår: se en film.

Del tre av Flanagans  går som  en dans att skriva men det vet jag ju att det brukar göra så här i början. Det är först vid 30 tusen (av mellan 80 och 90) som det går trögt. Då är man i den delen av boken när saker ska få vara lite lugnare en stund innan nästa vändning kommer in. När allt det där sker vet jag inte, jag tänker aldrig på dramaturgin. Det kommer alldeles naturligt med mitt sätt att berätta (kronologiskt, A-Ö).
1600 ord om dagen till och med söndag så  har jag kirrat målet för den här veckan.

Måndag är jag manusledig/tv4, för det är alltid lite ståhej efter att man har varit med på tv och det blir svårt att stänga och jobba.
Tisdag skrivjobb,
Onsdag telefonintervju och skrivjobb
Torsdag, Storytelfrukost på insta och skrivjobb.
Fre-söndag skrivjobb.

Jag är såpass borta från allt vad evenemang heter att ett litet avsteg från mitt enahanda, triviala liv i tvåan i Farsta, måste skrivas ned. Annars blir jag stressad 😃😃😃

Där har ni det.
Torsdag.
Bra dag, så här långt.
2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag har aldrig sett Nyhetsmorgon. Får kanske försöka komma ihåg det på måndag🤗

Åsa Hellberg sa...

Haha, du kan vara de enda :)