Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 9 december 2020

Onsdag i förorten.


 Ställde väckarklockan för att komma i tid till Ica, och jag klarade mig från anstormningen som brukar komma när Farsta centrum öppnar klockan 10.00.

Fast det kanske inte är anstormning nu, det vet jag inget om eftersom jag inte är i centrum lika ofta numera. 

Nu har jag nya hyacinter överallt och om de räcker till jul kanske är tveksamt, vi får se. Amaryllisen blommade ju ut så snabbt och en andra stjälk vet jag inte om den kommer upp. Det finns något som kan liknas vid en knopp kvar, så jag avvaktar väl en stund. Annars struntar jag i amaryllis, det räcker med hyacinterna som är mina favvisar.



Jag har också köpt det viktigaste i vår familj som är julskinkan, den har jag ingen lust att leta efter dagen före julafton som hände något år. 

Sedan har jag bett Jonathan och Linnea om en inköpslista på det som de vill ha, och så kommer jag att handla pö om pö. 

Vissa saker, som köttfärs, går ju inte att handla redan. Inte bröd heller, om jag inte köper pinfärskt och fryser in. Baka kommer jag inte att göra. Linnea och Jonathan vill ha tunnbröd och jag vörtbröd. 

Sillen till mamma Åsa funkar också att köpa tidigt. Och mjölet till bullarna som Linnea ska baka. 

Så det jag kan kommer jag att storhandla en tidig morgon nästa vecka, men det färska får jag ta julveckan.

Typ så.

I morgon ska jag handla de sista julklapparna i Mall of Scandinavia eftersom jag ändå ska åt det hållet i ett annat ärende, men kommer att vända om det är mycket folk. Jag tror på att vara där när de öppnar.


Typ så.

Resten av dagen ska jag läsa!

Tjohej!



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ja, precis i öppningstiden, sen fyller det säkert snabbt på. Jag skulle beställa en symaskin till mamma från Netonnet, valde faktura och nekades köp! Det stod jag skulle ringa Resursbank, så det gjorde jag. Efter 10 minuter i kö blev jag upplyst av en trevlig tjej att eftersom jag haft sju icke genomförda köp de senaste dagarna, på 3-4 000, så var det lagt in en spärr på mig. Vadå upprepade försök till köp? Det enda jag köpt där kostade 299 kr och det gick inte att ta på faktura, s slutligen betalade jag med kort. Fattar ingenting. Jag sa att jag inte alls kände igen summorna hon nämnde, men det brydde hon sig inte om. Känns lite konstigt...

Åsa Hellberg sa...

Vad? Har någon annan försökt att köpa med ditt namn? Så skumt. Det måste väl gå att kolla mer, eller?

Jag fattar att det känns konstigt!