Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 3 december 2020

Torsdag i förorten.

 Granen är tänd eftersom det redan är mörkt ute, här har inte varit särskilt mycket dagsljus idag. Men min dag har varit mysig eftersom Jonathan bad om hjälp med skjuts vilket jag aldrig säger nej till –om det inte är sent och trafik. Trafik är inte min grej, riktigt. 



Och så fick jag ju köra nya bilen vilket ju är kul, såklart. Vi levererade också sedvanlig skönsång till min lillebror som fyller 46. Kören blir alltid bättre när vi är två. 

Sedan kom jag hem, funderade ett varv till, och av-anmälde mitt intresse för en  nybyggd trerumslägenhet en bit härifrån. Två skäl: de hade gjort ett grått kök, vilket inte alls passar ihop med de färgtoner jag gillar. Visst kan man byta luckor men det är värre med kaklet.

Sedan var det en glaskeramikhäll och inte en helt spis, och då kan de eventuellt blir svårare att byta till en induktion som jag vill ha.

Och så fanns det inte möjlighet att sätta in badkar, och inte ens en möjlighet att välja det istället för glasvägg, och då gick det verkligen bort för min del. Jag älskar mitt badkar vare sig jag badar eller inte. Det där går i perioder. Men jag hänger all tvätt över badkaret och det är perfekt att stå och duscha i, inte minst när man ska raka benen som man då lite smidigt (nåja) kan slänga upp på badkarskanten.

Jag har hoppat av två projekt den här veckan och det känns riktigt bra. Jag vill ha en trea men tänker inte nöja mig med vad som helst. Den här lägenheten funkar ju perfekt så länge. Och den har ett BADKAR!

Det var väl det. Nu ska jag lägga mig och läsa min bok (Simonas nya, som är så bra men jag har inte haft tid) och titta på presskonferensen om Corona. Jag slutade göra det i somras men nu är det ju högaktuellt igen.

Hoppas att ni har en fin och frisk vecka!

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Man hjälper gärna barnen när man kan!

/nina sa...

Klart du ska hitta den perfekta lägenheten, men att byta ut en häll är jätteenkelt! Jag köpte ny när min gamla gick sönder och det var bara att ploppa i den i samma hål i bänkskivan.

Lisa sa...

Lyckos du som har badkar🙏🏼 Det saknar jag