Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 15 december 2020

När Jonathan och jag

 var i New York i slutet av februari var vi inne i en affär för att köpa snacks till kvällen på hotellet, och i tvåvåningsbutiken gick det runt en vakt som det gör i många butiker där.

Plötsligt fick vi se en man stoppa på sig choklad innanför jackan. Öppet. Han gömde sig inte ens. Han bara stoppade på sig allt han kunde från en av chokladhyllorna. Vi blev lite rädda och gick en trappa upp, och kunde se över kanten där uppe hur mannen fyllde jackan. Vakten stod tre meter ifrån och tittade på. 

Så märkligt. Vi pratade efteråt om att han kanske var lika rädd som vi var, och visste att om han bröt in kunde läskiga saker hända. Så han lät snubben vara och när jackan var full av chokladen gick tjuven ut genom dörrarna och försvann. 

Det är tydligen något med choklad och droger, nu minns jag inte riktigt vad. Men att den här mannen var påtänd var tydligt.

Jag vet inte varför jag tänkte på det, för choklad har jag inte köpt än (eftersom jag ev äter upp den då) Men jag väntar på att Mathem ska komma med mina andra varor. 9.00, är sagt, men först ska de nog lista ut att man inte kommer in från det hållet som min huvudadress är, utan man måste upp till övervåningen på huset, en annan gata, för att hitta porttelefonen. Det har jag skrivit i ordern, men det brukar ändå krångla eftersom folk helt enkelt INTE LÄSER.

Förra gången jag beställde kom de inte alls till sist. En kylbil hade gått sönder och då fick jag inga varor Men pengarna återbetalades först 3 dagar senare. Egentligen borde inte pengarna dras från kontot förrän varorna står utanför dörren. 

Jaja. För min del gör det inget nu, men det hade det verkligen gjort när Jonathan var yngre och bodde hemma. Å andra sidan hade jag nog inte valt Mathem då eftersom det är en aning dyrare än att gå till affären och jämföra priser. 

Nu är mina varor utanför dörren.

Tjohej!Allt i inköpslistan fanns med. Tips: Den här alkoholfria är god!2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Grattis till lyckad handling!
Märkligt med tjuven och vakten...

Åsa Hellberg sa...

Tack! :)
Så märkligt, men han visste nog inte om tjuven skulle bli farlig.