Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 1 december 2020

Det ringde på dörren häromkvällen.

 Eller om det kanske mer var eftermiddag.

Anyhow. Jag öppnade när jag såg att någon stod med ett paket i famnen, och en man  – jag uppfattade direkt att det var från en budfirma – ställde snabbt ned det vid min dörr, vinkade och försvann tillbaka till hissen.

Det stod Gevalia på det och glad i hjärtat tänkte jag att det var mina gamla arbetskamrater som ville belöna mig för att jag är en sådan bra ambassadör för varumärket (jag pratar om det på insta, har skrivit en bok som heter Ett oväntat besök ...)

Det verkade vara Gevaliakapslar i kartongen och jag vände på den för att öppna och se vilken sorts kapslar. Det var då jag såg att det var adresserat till min granne, inte mig. Budet hade ringt på fel dörr. 

Mitt första bud med present och så var det inte till mig.

Jaja.

Igår var jag på stan tidigt för att köpa julklappar och det var inte en människa på stan. När de kom strax innan lunch åkte jag hem. Jag var nog där i 1,5 timma totalt, varav 20 minuter tillbringades på NK:s julavdelning. 'cause that´s the way I am.

Idag ska jag till apoteket och hämta ut medicin jag ska dricka inför kontrollröntgen av tarmen när jag måste vara fastande i ett dygn innan, typ, och sedan svänga förbi med en julklapp till en kompis. 

Igår fick jag reda på att jag får manus strax innan jul och inte behöver börja jobba på det förrän efter, alltså kan jag ta det lugnt, men det är skönt att det mesta är klart tycker jag. Några smågrejer kvar att handla till Jonathan och Linnea men de stora klapparna är klara.


Den här måste ju fyllas!
Ledig fram till jul känns underbart! Jag ska läsa, mysa och cykla på min träningscykel. Än så länge 10 minuter per dag, men jag kör mig svettig. Det finns program för 10 minuter, med att man drar på ordentligt en minut eller om det är tre, och det tror jag passar mig. Jag ska kolla upp det mer noggrant.

Hoppas att ni har en fin vecka! 



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så snopet med paketet🤥
Njut av din ledighet!

Åsa Hellberg sa...

JA, jag såg nog väldig besviken ut, tror jag. Haha.