Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 6 december 2020

På tisdag ska jag röntga min tarm


 med en så kalla datortomografi, och det är en jäkla massa regler gällande det från och med i morgon bitti.

Klockan 7 och klockan 19 ska jag dricka tarmtömningsmedel och hela dygnet fram till röntgen dagen efter på förmiddagen får jag bara "äta" klar dryck, som buljong, läsk, kaffe och vatten. 

Jag ska åka och handla nu, så att jag har det jag behöver för jag inser ju att jag kommer att vara låst vid toaletten från och med i morgon bitti ... Tror att jag ska ta en taxi till och från sjukan på tisdag, så slipper jag leta parkering när jag väl är där. Förmodligen är man väl lite darrig utan mat. Jag oroar mig mer för hunger än för toabesöken. 

Men vad fint att de är noga med att undersöka efter en divertikulit, att man vill utesluta annan skit i tarmen. Och jag bor på 57 kvm. Så långt till toaletten är det ju inte här. 

EXTREMT intressant information från högkvarteret denna söndagsmorgon. 

Men, som jag brukar säga, jag använder bloggen som dagbok och då blir det så här tråkigt allt som oftast. Jag har lovat att skärpa mig, men det går uppenbarligen långsamt!

I eftermiddag ska jag i alla fall skaka fram en ny skrivlektion, det är på tiden.

Hoppas att er andra advent också är fin!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Skönt att de kollar noga!

Åsa Hellberg sa...

Ja, verkligen!