Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 21 december 2020

Utsövd, och har energi

 så den här dagen gör jag massor. Tvättar, ska damma överallt, läsa, träna och försöka hålla mig upprätt istället för att lägga mig ned. När jag ska läsa är det skönast att ligga, men jag har inte så mycket kvar i min bok nu så det blir inte så länge. Eftersom jag har tid delar jag upp städningen på två dagar. Dammar och städar undan idag, och dammsuger och tvättar golv i morgon. 




Tvätten hänger både i kök OCH badrum den här gången. Så går det när man måste tvätta lakan också. 

I morgon bitti ska jag också en snabb sväng till Ica i Farsta och handla sådant som jag har glömt, men det är snabbt in och lika snabbt ut, tidigt på morgonen.

Annars börjar det faktiskt likna jul nu. 

På onsdag, om allt är som det ska med oss allihop, ska jag hämta Jonathan och Linnea. Jag är så glad för mina båda soffor för de är perfekta extrasängar. Jag har ju själv sovit där så jag vet att det är bekvämt. Förra gången Linnea firade jul med oss (2 år sedan, strax före jag flyttade hit) så låg de på golvet på en uppblåsbar madrass och det funkade såklart fint en natt. Nu stannar de två och då är ju sofforna så himla bra. 

Vi brukar gå på bio på juldagen. För 2 år sedan såg vi "Mary Poppins", förra året "En del av mitt hjärta." Den här instängda julen är det en juldagspremiär av något (har inte frågat så noga eftersom jag är med på allt) på Disney plus, en av alla mina streamingtjänster. Så jag får behålla dem en extra natt tack vare det. Supermysigt! 

När jag väl är ensam ska jag slänga mig över Bridgerton på Netflix, premiär juldagen. Det ska bli ett sant nöje!


1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Vi ska vara ensamma på julafton. Kan undra hur tv-utbudet är då. Tvn brukar inte vara igång den dagen, så det blir något nytt.