Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 5 september 2021

Jag semijobbar

 denna lite halvsega dag. Det blev inte så sent igår, men natten till igår var ju körig med larm och annat. (När jag desperat tryckte på alla knappar på fläkten igår, fick jag av en händelse på ett slags barnskydd och efter det slutade fläkten larma, tjohoo.)

Jonathan och Linnea var väl här till elva halv tolv, kanske. Vi åt take away, godis, spelade spel och såg en film: Cruella. Rekommenderas verkligen till alla över typ 12. Feelgood i allra högsta grad, om än utan kärlek.

Så idag har jag skrivit lite i mitt manus, men resten av dagen ska jag se på en tv-serie och sedan  hoppas jag kunna lägga mig tidigt. 

I morgon måste jag  innan jag gör något annat, handla mer mikromat. Men vill först googla på vad jag ska köpa. Jag lagar aldrig mat på det sättet, aldrig halvfabrikat, så det är svårt att veta hur och vad jag ska välja som passar min mage. En dag är okej, men en hel vecka av eländesmat är inte okej för min mage.Det här åt jag till lunch igår. Det är kyckling och någon sorts potatis. 

Sedan slog det mig att de kanske inte  ens lagar spisen åt mig på torsdag, och att jag måste vänta ännu längre på att få den fixad. De kanske bara kommer hit och kollar på den först?

Fy fasiken så surt det vore!

Menmen. Nu ska jag googla frysrätter.

Hoppas att ni har en fin helg!6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Blir säkert trist i längden med mikromat.

Åsa Hellberg sa...

JAAA, så jobbigt!

Carin sa...

Det går utmärkt att laga riktig mat i mikron! Lax t.ex och potatis.
I mitt ensamhushåll använder jag sällan spisen - mikrar gröt, fisk, potatis, grönsaker, soppa mm från grunden! Har även gjort bakverk och många desserter.
Allt som du kokar kan du göra i mikron. Blir dock ingen stekyta...
Googla t.ex fisk i mikron! / Carin

Carin sa...

Ser att jag t.o.m har 4 kokböcker för mikro... De mest använda är skrivna av Puck Jansson för små hushåll utgivna av Trevi före sekelskiftet :-)

Anonym sa...

Hej Åsa,
i vårt utekök på landet har vi två av dessa induktionsplattor från Ikea, de är riktigt bra o prisvärda!
https://www.ikea.com/se/sv/p/tillreda-portabel-induktionshaell-1-zon-vit-10486794/

Tack för alla böcker!! Älskar dem!
/Maria

Åsa Hellberg sa...

Tack snälla för tips!!