Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 10 september 2021

Well,

 jag funderade ännu ett varv och sedan klippte jag till på en resa till Rhodos, med helpension, vid havet.  Om det är för kallt för att simma i (man vet aldrig med mig) så hoppas jag att jag bor nära en pool. Det där med intensivt skrivande och att simma ut kroppen är en otroligt bra kombination, om så bara 50 meter per dopp.

Jag var på Rhodos och vrålskrev typ 2014? Toscana tur och retur. Hotellet var med i boken och det var min första skrivresa, och kanske till och med första gången jag åkte ensam någonstans? Jag tror nästan det. Produktiviteten gav uppenbarligen mersmak, för sedan dess åker jag ju väldigt gärna iväg och skriver. Det är superbra för mig. Någon annan lagar mat och städar. Perfekt.

Målet är förstås även nu manuset och mina 10 tusen som jag tänker klippa. En vecka känns lagom. Jag hade en sådan skrivresa även till Kanarieöarna för typ 3 år sedan och jädrar vad jag skrev. Då räckte det inte med tio utan jag fick ihop ännu mer men tänker att 10 är högt satt på 5 arbetsdagar (två dagar går bort i resor) och att jag ändå är nöjd med det. Allt utöver är bara bonus. 

Just nu är det för mycket som stör hemma, jag kan inte riktigt få till den ro som behövs. Är rastlös och springer runt och fixar med småsaker när jag borde sitta stilla. 

Och i ärlighetens namn så är jag en doer, har alltid varit. Får jag en idé så genomför jag den, på ett eller annat sätt. Jag har aldrig större idéer än att de går att genomföra. Och så är det med den här resan. Sveriges snyggaste passfodral ska ut på vift igen

Planen: 

Jag tar Hondan till Göteborg på tisdag med två resväskor. En för Rhodos och en för bokmässan. Jag åker direkt till Landvetter, då hinner jag jobba där lite innan jag måste sova. Planet går tidigt som satan på onsdag morgon och sedan landar jag inte i Göteborg igen förrän mitt i natten veckan efter mellan onsdag och torsdag, och då sover jag på samma hotell på flygplatsen vilken är en superbra plan. Jag gillar inte nattflyg, men priset fick avgöra denna gång. Samt smidigheten att stanna på flygplatsen. 

På torsdagen tar jag Hondan in till Göteborg, checkar in på nästa hotell i två nätter. Är på mässan, går på mässmiddag, deltar i ett par programpunkter, och sedan åker jag hem på lördagen. Troligtvis stannar jag på vägen för ännu en övernattning, det beror lite på hur pigg jag är, men mörkerkörning är inte mysigt om man är trött. 

I alla fall: nu står jag på manusgasen här hemma fredag lördag söndag, och sedan är jag ledig på måndag och ska till frissan. Det är också då jag ska packa, måla naglar och raka benen och se till att jag har koll på allt. 

Jag har plockat fram min packlista från Cypern. Smart av mig att behålla den. Den ligger i min reslåda där alla dokument, olika adaptrar (kan det heta så?) och pass också ligger. 

I Göteborg behöver jag ju vara välklädd men på Rhodos behövs bara ett par shorts och skrivklänningar. En bikini för min simning. Hälften av kläderna, men allt annat som jag behövde på Cypern behöver jag ju ta med även denna gång. Och fylla i nya resedokument, förstås. Mitt första Covidpass går ut 29e september så jag fixade ett nytt. 

Igår var Bosch här och bytte luckan på spisen, och nu funkar den finfint igen. Hurra för det. Att vara utan spis är ingen höjdare och har bidragit till rastlösheten.  

Det var väl det, denna arbetsdag. 

Tjohej!


4 kommentarer: