Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 13 september 2021

Packad och klar,

mer eller mindre i alla fall. 

Jag har ingen brådska i morgon bitti, ska gå upp 8 och sedan fixa och dona tills jag är klar. Det tar enligt google 4.45 till Landvetter, och jag räknar med 5,45 inkl paus, tanka och sånt. Jag puttrar dit i lagom fart. 



Lunchmacka i Farsta

Idag har jag inte jobbat utan städat, bäddat rent, varit hos frissan, röstat i kyrkovalet, gått runt i centrum, tvättat bilen och packat.



Jag röstade inte för, utan mot. 

Min frissa har inte vaccinerat sig. Hon är en av dem som ska "avvakta" och se hur det går med biverkningar. Hon har läst att vaccinet kan påverka fertiliteten, vilket det inte finns en enda bekräftande studie på, men går man på känsla och inte vetenskap så kan ju allt bli en sanning till sist. I alla fall om det är så det "känns".

Well, jag behöver ju inte gå till henne mer. 

Jag ska strax lägga mig i min säng och kolla på någon tv-serie, vi får väl se vad det blir. Jag har just sett Downton Abbey för vilken gång i ordningen vet jag inte. Men jag slarv-ser, vilket betyder att jag gör en massa saker samtidigt. Äter, kollar grejer, småfixar och sånt, som gör att jag säkert missar en hel del vilket i sin tur gör att jag kan se den igen framöver.

Och som avslutning igår klämde jag filmen. Den är så där alldeles lagom av allt. Störtmysig.

Vad jag ska se idag vet jag inte, vi får se. 

Typ så.

Tjohejtjohopp.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är många som inte vaccinerat sig. Av en eller annan anledning. Jag förstår det inte, men samtidigt måste man få välja själv. Svärsonen tar sin andra idag, sen är alla i familjen klara iaf. Det är jag glad för.

Åsa Hellberg sa...

Ja, vad skönt när alla gör det valet.