Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 3 september 2021

Jaha, det var den spisen.

 Idag gjorde jag rent den med pyroteknik, som innebär att den värms upp till typ 500 grader och på det sättet smulas/bränns allt fett och smuts och blir till aska,  och när det är klart, efter 1,5 timma, återstår bara torka av botten av ugnen. Smidigt som tusan. 

Jag la mig i sovrummet, för det stinker rätt bra av pyrot och resten av lägenheten är ju öppen. Det small till från köket efter drygt en timma, och jag tänkte att så där kan det kanske låta när man rengör (har bara gjort på det här sättet en gång tidigare. Jag gick upp och kollade men allt såg normalt ut. Ugnen kunde jag ju inte öppna eftersom programmet var på.

Well, efteråt visade det sig att hela den inre rutan hade sprängts. Inte med glassplitter men med en lång spricka i hela luckan.Sedan gick larmet i fläkten igen, det som inte skulle gå längre eftersom jag i morse hade en kille här som kalibrerade elen mot spisen. Nu kan ju han inte komma tillbaka och göra om det förrän jag har en ny spislucka och det betyder att ärendet måste börja om från början igen. 

Jag insåg rätt snabbt att jag utan spis har svårt att klara mig. 

Jag vill inte använda den alls nu förrän man har lagat den, och jag får ingen service förrän på torsdag, så jag drog till Ica och köpte en mikro och en sådan där luftkokare, eller vad det heter. Och ett gäng Dafgårds. Men mina stekta frukostägg kan jag ju glömma. 

I alla fall. Men jag passade på att städa fläkten, la in filtret i diskmaskinen och NATURLIGTVIS eftersom det är en sådan dag, så gick filtret i tusen små bitar. Alltså har jag också dammsugit diskmaskinen, och därefter sköljt den flera gånger för att få bort allt.Sa jag förresten att mikron var för stor för hålet den skulle in i köket? Såklart. 

Nu får den bo i förrådet bland kläder skor och böcker. Jag kommer nog ändå inte att mikra särskilt ofta och det funkar finfint att ha den där de få gånger jag behöver den. 

Men ändå. 

Morgondagens middag med Jonathan och Linnea blir hämtmat någonstans ... Det är det bästa jag kan prestera just nu.

Ps, jag drog ur sladden till spisen, och sedan råkade jag röra vid själva kontakten som suttit i vägen. Jävlar, vilket stöt jag fick. Visste ni att det fanns ström kvar i en ledning som man dragit ur en kontakt. Jag fick en chock, faktiskt. Det hade jag INTE räknat med. 

Och nu gick larmet på fläkten igen och jag vet inte hur man stänger av det helt och hållet.  Det betyder att jag kommer att behöva stänga av det var 4e timma tills jag får hjälpa igen. 

Suck. 

Jag har spelat på Eurolotto idag. Tror ni att jag vinner?2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Helt otroligt ju🥴 så ledsamt. Givetvis händer det när det är helg. Vad annars?

Åsa Hellberg sa...

Eller hur!