Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 3 september 2021

Hela gårdagskvällen

 ägnade jag åt ABBA och deras nya The Voyage. Men alltså så roligt. De lanserar ett helt nytt album och Åsa Hellberg dansade i köket igår.  Min favvis var Don´t shut me down. Herrejösses vad det svängde. 

Det är väldigt svårt att tro att det har gått 47 år sedan Waterloo, det är ju en helt galen siffra. Men vilken grej att man var med då, och man är med nu. 

Naturligtvis ska jag åka till London och se deras avatarshow och jag hoppas förstås att Jonathan följer med. Jag har sagt att om New York är omöjligt att åka till när jag fyller 60 i april, så kanske man i alla fall kan åka till London. Vi får väl se vad som händer. Oavsett vill jag gärna se den nya Abba-showen. Idag väntar jag på en elektriker som ska fixa min fläkt och spisanslutning, som inte har funkat sedan jag köpte nya spisen. Fläkten har varit avstängd sedan dess, för om jag kopplar ihop dem går spislarmet var fjärde timma. Mannen jag pratade med i telefon sa att det handlar om en kalibrering och det är väl vad han ska komma och göra idag då. Svinbra om jag kan få det där att funka äntligen. 

Jag tittade på restresor igår. 2500 kr för en vecka på Cypern med bra hotell. Helt sjukt billigt. Vi får se vad jag gör. Det troliga är att jag INTE åker någonstans, men det är onekligen lockande ...

Annars idag är det förstås jobb. Det gick svinbra igår, och om jag bara gör det jag ska kan jag vara ledig i morgon. Jonathan och Linnea ska komma hit på middag och jag behöver handla och sånt innan. Skönt att kunna ta det lite piano.

Där har vi det, fredagen den 3e september när ABBA är återförenade (!!!).

Tjohej!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag har läst ut boken nu. Du fick mig att gråta 😢

Åsa Hellberg sa...

ÅH, tack, eller vad säger man när någon gråter :)
Tack för att du har läst, vill jag ju ändå säga!