Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 30 september 2021

Nä, så värst bra tyckte inte jag att filmen var,

 (Dune) men så mysigt att träffa Jonathan och Linnea. Det går ju ett tag mellan gångerna, även om vi bor i samma stad. 

Jag var helt ledig, utöver ett telefonmöte, eftersom jag hade jobbat bra dagen innan. Så jag kvistade förbi Mariehäll, strax utanför Sundbyberg, och tittade på utsidan av en trea som jag ligger bra till för hos bostadsförmedlingen. Bra hyra och så, men frågan är ändå om jag har råd att flytta i höst (1 dec). Jag har en hel del utgifter och dessutom sparar jag pengar till min 60-års resa i april och i början av året kommer det in exakt noll kronor. 

Allra helst vill jag ju bo kvar i mitt hus, och jag har plats 11 på tur till en lägenhet här i min port, två trappor upp. Det skulle inte bli lika dyrt att flytta, då skulle jag kalla in barn och vänner så fick de hjälpa till. 

Men jag har det ju också bra här, så det mest troliga är att jag säger nej till lägenheten i Sumpan och väntar in ett ännu bättre alternativ. RastlösaÅsa spökar och ibland är det bra att hålla henne kort!! 

Idag ska jag jobba, jag tror att jag hinner att gå igenom resten av manuset innan jag i morgon börjar skriva de sista kapitlen. Än så länge gillar jag, men det behöver byggas ut rätt mycket. Det visste jag ju, så det kommer förstås att vara fokus i första, stora, redigeringen sedan. 

I morgon är det första oktober, tjohej, och jag ska skaffa nytt pass. Har tid kl 10.00. 

På söndag har jag ett zoommöte med feelgoodgrupp som ska prata om Nya tider på Flanagans, på tisdag långpromenad och födelsedagslunch med Helen, på onsdag (äntligen) hudläkare, lördag krogen (!). Veckan efter är tom (men fylld av redigering), sedan åker jag till västkusten och bokens dag i Uddevalla (20e okt) och Lysekil (21:a oktober). Den 25e ska jag podda om en bok (som jag ska läsa fram till dess) och den 31a är det (äntligen) sedvanlig fisksoppa hos Helen.

Där har jag oktober, tjohej. I november har jag än så länge fram till 21a på mig att redigera igen, och sedan ska jag göra grej med Simona och därefter åka till Värmland och i två lediga dagar mellan Eda och Säffle, åka hem och hälsa på mamma.

Vips är det sedan FÖRSTA ADVENT! Helt galet. Eventuellt får jag fira jul ensam i år, men det gör inget. Jag är bara glad för att Jonathan känner att han kan välja själv, utan hänsyn till mig. Jag klarar mig finemang, även om det såklart är roligast om han är här. Men förra året var de båda här, så det är inte mer än rättvist att Linneas föräldrar får ha dem där (i Östersund) den här julen. 

Ni fattar. Hela mitt år är redan spikat i mitt huvud. I december har jag inget inbokat alls, och kan ägna mig åt redigering och eventuella nya projekt som jag grunnar på. 

Hoppas att ni har en finfin höstvecka, här är det kallt och GÖTT!
2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här är det ömsom ösregn och ömsom sol. Verkligen höstväder!

Åsa Hellberg sa...

Ja, eller hur!