Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 15 december 2021

Ska man ens säga i bloggen att man är besviken?

 Fast var ska jag säga det annars? 

Min fina hotellserie har inte gått bra. Första boken okej, tvåan bedrövligt och trean verkar gå samma väg som nummer två. Jag är så himla ledsen för det, eftersom jag inte förstår riktigt varför. Den får fina omdömen och de som har läst gillar ju (det finns förstås undantag, men ändå.) Jag pratar med förlaget som heller inte förstår. Serier är ju populära, inte minst på ljud som ju numera är den "viktigaste" kanalen. 

Har vi framställt den för glamourös? Det kan jag tänka mig. Folk ser omslag, läser baksida kanske, och kan inte identifiera sig med det tjusiga. Att det bara är kulisser för vanligt folk missas kanske? Jag vet inte och det blir svårt i huvudet på mig, för jag vill veta varför. Annars kanske vi gör om samma misstag igen. 

Det är så tråkigt för jag tycker att det är mitt bästa arbete. Det är så trångt vid min skrivplats att jag nästan sitter i granen!

Men jag tar nya tag. Ny serie skrivs och om den förra var glammig så är den här raka motsatsen. Jag började redigera igår och det är SÅ roligt. Jag ska försöka ta mig an ungefär 20 sidor per dag men den växer ju samtidigt så 20 totalt inkl nytt.

Jag skulle ha tränat men har ju lite vänt på dygnet och var alldeles för trött i morse. Istället ska jag upp och röra på mig då och då. Cykla, dansa det finns massor av svt-play och friskis online jag kan använda mig av. Och så skulle jag vilja göra mina squats, som jag tyckte var superbra när jag gjorde 100 om dagen. Svinbra för hela kroppen (utom axlarna kanske). 

Det var det. Dagens fundering i stugan. Nu ska jag jobba!

9 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag tycker absolut du ska skriva att du är besviken, då blir din blogg-dagbok ärlig och mer läsvärd. Hoppas det vänder med böckerna och fler hittar dem.

Robert W sa...

Så konstigt! Flanagansserien är ju jättebra!

Eva-Lotta sa...

Det förstår jag inte? Absolut ska du skriva det i din blogg om det är så det är!

Åsa Hellberg sa...

Tack vad snälla ni är!

Unknown sa...

Har med stor glädje lyssnat på Sonja-serien. Tyvärr finns bara första Flanagan-boken på skiva. Jag lånar alltid på bibliotek och vill inte lyssna på mobilen utan har en mp3-spelare. Det gör att resterande böcker inte är tillgängliga för mig.

Anki sa...

Jag tycker att serien är jättebra. Sträck på dig. Du har gjort ett bra jobb/ serie. Kram 🥰

Åsa Hellberg sa...

Tack! Nej, jag vet att den inte finns på skiva, det lönade sig väl inte antar jag. Du kan inte lyssna på din dator istället?

Anki: tusen tack!

Annalena sa...

Tack för svar Åsa. Tyvärr kan jag inte lyssna på datorn, lyssnar mycket på natten när jag inte kan sova. Tycker inte att det borde bli så stor kostnad med fysisk skiva. Den stora kostnaden är väl att någon ska läsa in boken?

Annika Estassy sa...

Det är faktiskt helt obegripligt!