Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 1 juli 2022

Och nu tror jag att jag åker först på söndag.

 Jag behöver städa efter mig och jag tänker att det vore bra om jag hade första kapitlet av NYA BOKEN med mig till Fjällbacka. Om det sedan kommer först eller i mitten återstår att se. 

I Inte utan min syster, har jag för mig (alltså, minnet är kort) att jag inledde med ett kapitel som nu har flyttats till slutet. Det är extremt sällan jag beslutar mig för något sådant, men det var bättre som kapitel än prolog och man gör ju det som är bäst för historien.

Det betyder att jag åker till Fjällbacka på söndag. På måndag kommer mammas kusiner med bilder och prat om damerna jag ska skriva om nu, och sedan är det faktiskt full fart på manusskrivandet. Det ska bli så roligt, jag har en stor arbetslust just nu!

Igår såg vi Top Gun. Jag gillar Tom Cruise och bryr mig inte ett dugg om vilken religion han ägnar sig åt så länge han är en bra människa. Han verkar vara oerhört schysst mot sina fans, stannar i timmar och pratar med dem, och det finns liksom inget elakt skvaller om honom. Sedan är han en bra skådis även om kanske den här filmen inte visar det, mer än att han flyger plan som borde vara omöjliga för en vanlig dödlig. Det kanske visar sig att han är ett svin, men så länge det inte gör det så gillar jag honom. 

Betyget för restaurangen vi åt på igår innan filmen blir ÄT DÄR. Så trevligt. Supergod mat, fantastisk service. GIOLA, korsningen Gamla Brogatan och Vasagatan. Lite väl små bord kanske, men det kan bli så när man är 3 pers. 

Betyget för filmen blir: se den om du gillar motorer biljakter och sånt, för den verkar tilltala den kategorin av människor som gillar galna flyguppdrag (läs män) medan jag vill ha lite mer relationer. Jag har hört poddar med män som älskar den och som vill se den en gång till. Det vill inte jag, Däremot den första. Den hade allt, tycker jag. 

Nu har jag duschat och ska åka till Farsta med bilen som ska tvättas och håret som ska klippas/slingas. Och måste jag köpa tvättmedel eftersom det är slut och det fortfarande finns kläder som ska tvättas. Jag hoppas att det dröjer innan värmen kommer tillbaka i eftermiddag så att jag hinner vädra ut värmen som finns i lägenheten. I Fjällbacka idag ska det bli svinvarmt, så jag är glad att jag inte är där. Gärna värme senare i sommar, men inte exakt just nu efter två veckor av det på Cypern. 

Fredag och det känns som om jag är på besök en långhelg i Stockholm. Tjohoo.

Det här är ett av paren glasögon jag tittade på idag.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Bra att ha eget boende så du inte är beroende av bokningar!

Åsa Hellberg sa...

Ja, verkligen!