Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 4 april 2024

Ny redigering/fördigställande

 Andra Spanienboken. Jag får inte någon riktig ordning på den och mest tror jag att det beror på att arbetet med den har blivit hattigt. Det är stor skillnad mot Fjällbacka 3 som jag ju skrev i ett svep, ett ljuvlig arbete som jag har sagt tusen gånger.

España två är inte lika svepigt, har ingen riktning och det känns som om jag flänger hit och dit utan kontroll. Jag startar små trådar överallt som jag inte har en aning om ifall jag kan knyta ihop. 

Det ska bli mig ett sant nöje att läsa igenom den när jag är klar. Det är ju möjligt att den sitter ihop mycket bättre än jag tror.

Tänk att det kan vara så olika.

Jag minns att jag när jag skrev de tre korta Sonjaromanerna att jag hade tappat skrivförmågan, det kändes så. Inget blev bra, jag fick inget flow och innan jag läste igenom dem var jag fruktansvärt missnöjd. 

Sedan insåg jag att de ändå var helt okej. Inga mästerverk, men helt okej. Ibland får det vara tillräckligt innan det går till förläggare och redaktör, som förhoppningsvis kan blåsa nytt syre in i manuset. 

Typ så, en dag när jag är sömnig och gärna skulle tagit en tupplur om inte en VVS-kille skulle komma i morgon bitti. Somnar jag nu, somnar jag inte ikväll, och det är bättre att lägga sig tidigt så att jag orkar vara uppe och klar när han kommer. 



Utsikt från min skrivstol.

Där har vi det. Snön vräker ned på västkusten tydligen. Här hos mig ligger den kvar sedan i förrgår, men det har än så länge inte kommit någon ny. 


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här i södra Småland har det snöat lite i förmiddags. Det blåser isvindar och är inte det minsta skönt.

Åsa Hellberg sa...

Sjukt, ju.
,