Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.Åsas vårplaner 2018

Januari

26:e Författardagen, genom Författarcentrum.
29:e Hylte folkbibliotek Hyltebruk

Februari
27 :e, Flens bibliotek.

Mars
Lördag 3:e Arboga bibliotek
Lördag 17:e Hageby bibliotek Norrköping
Lördag 24:e Gislaveds bibliotek

Maj
14:e till 31:a SEMESTER. Wohoo!


måndag 19 oktober 2015

Måndag.

Jag hänger med Jonathan idag, lyllos mig.
Han har tillbringat helgen i Amsterdam och jag fick en första rapport igår kväll, idag kommer jag att få höra resten medan vi ska ta en biltur tillsammans.

Om jag orkar ska jag jobba också, men den där katten jag har - vars galande har börjat om igen efter att han har varit tyst som en mus i över en vecka - väckte mig först fem, sedan tjugo över, tjugo i, klockan sex, tjugo över ... Åtta gick jag upp och kunde SE att han blev glad och då gick det ju inte att vara arg längre.
Men trött!
Jag har å andra sidan planerat den här dagen som ledig, så varje bokstav är en bonus. Den här veckan går också fredagen bort eftersom jag ska ta ny pressbilder, så mitt veckomål på tiotusen kommer jag att nå först på söndag skulle jag tro.

Jag tycker verkligen om de här intensiva arbetsperioderna. Nu har jag redigerat Gloria hela sommaren, men jag har inte upplevt det som alls pressande eftersom det inte var några stora ingrepp. Men en redigering är en redigering och tar ändå oceaner av tid att genomföra eftersom även småsaker påverkar hela manuset, däremot kunde jag lätt ta en ledig dag här och där, och ändå bli klar före deadline.
Så.
Jobb, men inte intensivt som nu när jag har mål varje dag och tre projekt på gång: Slutredigering av Gloria, långnovell till Året runt och Sjuan.

Snart ska vi dessutom skriva baksidestexter, katalogtexter och annat smått och gott som behövs när man lanserar en bok. Det kan tyckas vara långt till maj när den kommer ut, men Gloria säljs in november och då ska allt vara klart (det är inte alltid det är, och då får man höfta lite. Men vi är ju i galet god tid med det här projektet.)

Ungefär så.
Nu MÅSTE jag duscha.
Tjohejsan!

5 kommentarer:

Agneta sa...

Bestämmer du dig för att skriva ett visst antal timmar, eller ett visst antal ord, per dag? Eller gör du som du känner för?

Åsa Hellberg sa...

2000 per dag.

Cecilia Johansson sa...

Underbart att ha god tid på sig. Jag ska släppa nästa bok i juni 2016. Nu känns det som en hel evighet till dess, men det kommer gå i ett rasande tempo. ;) Har en hel del kvar att skriva.

Snäckskalsdalen. sa...

Hoppas ni hade en fin dag, du och din son! Nattkram

Linas drake sa...

Hoppas du fick sova bättre inatt. Lustigt att han har 20-minutersintervaller, din katt, nästan som snooze på väckarklockan. :-)
Låter härligt med en biltur med sonen. Har funderat själv på en biltur på kringelikrok-vägarna ner mot Nynäshamn med barnen för att se höstfärgerna ordentligt.