Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 20 oktober 2015

Tisdag.

instagram kan man vinna Toscana tur och retur i storpocket. Ifall ni har missat och vill vara med i leken. Efter tolv dras tre vinnare.

Annars återgår jag till mitt arbete idag. Det blev ingenting sådant alls igår, men nu är jag laddad som tusan. 2000 ord ska präntas innan jag ska till tvättstugan klockan ett. Vi får väl se om jag får ihop det på fyra timmar eller om jag fortsätter jobba mellan tvättarna.

Idag är invägningsdag i min lilla klubb och för mig går det nedåt lite grann i taget. Jag börjar hitta en matsedel som passar mig (läs magen), verkar det som. Mycket fisk och kyckling. Rött kött har jag inte ätit på evigheter. Jag tänker ju fortsätta äta så här, det är hela idén med att jag är med i tremannaklubben som tar tag i kosten.
I lördags blev det en hel del socker och annat (bullar, pommes, äppelkaka och litervis av vaniljssås) men tricket verkar vara att återgå till det normala dagen efter och det kan jag utan problem. Magen är upprörd nästa dag, men det går över om jag inte fortsätter på samma sätt.

Just för ögonblicket har jag en matbesatthet (det får jag ofta) och det är stekt paprika med lite fetaost på. Perfekt till kyckling.
Det här tänkte jag testa idag. Jag återkommer med recension.
Nu ska jag skriva bok!




5 kommentarer:

Simona sa...

Jag kan inte äta feta och chevré längre. Så himla deppigt.

Åsa Hellberg sa...

Får du ont i magen?
Jag undviker helt mjölk, men strör lite lite feta och det funkar.

Simona sa...

Svinont. Det och ägg är nästan värst, vilket jag sörjer. Och som jag saknar kaffe.

cyndi sa...

Ttack för kikärttips.
Funkade fint till min lunch.
Jobbigt att inte kunna äta allt.
Man får testa sig fram.
Jag har inte heller ätit vanligt kött på flera år.
Saknar det inte.
Men fisk skulle jag nog sakna.
Tänker att jag äter typ veganmat flera dagar i veckan.
Och fisk och kyckling ibland.
Funkar fint.
Så länge jag äter hemma.

(Svärmor ba: Men det blir ju så svåååårt när du inte äter kött ;-) )

TantGlad sa...

Inte kul när man inte kan äta vad som Helst. Själv äter jag Presis allt.

Ha nu en fin tisdag.
Kramiz